Current Affairs 17th January 2019 Today Quiz

0
383
Current Affairs 17th January 2019 Today Quiz
Current Affairs 17th January 2019 Today Quiz

Current Affairs 17th January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 17th January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 17th January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is awarded with the 2018 Gandhi Peace Prize in recognition of his work for leprosy elimination?

1.Desmond Tutu

2.Chandi Prasad Bhatt

3.Yohei Sasakawa

4.Coretta Scott King

Ans: 3 – Yohei Sasakawa

2.Where is the 2019 Global Aviation Summit inaugurated?

1.New Delhi

2.Mumbai

3.Chennai

4.Hyderabad

Ans: 2 – Mumbai

3.Where is the Indian Myanmar bilateral army exercise “IMBEX” being conducted?

1.Jodhpur

2.Mohali

3.Chandigarh

4.Chennai

Ans: 3 – Chandigarh

4.Who is appointed as the new Indian Women’s Boxing coach?

1.Amit Panghal

2.Nikhat Zareen

3.Anuup kumar

4.Mohammad Ali Qamar

Ans: 4 – Mohammad Ali Qamar

5.Who became the world’s youngest person to scale seven mountain peaks and volcanic summits across 7 continents?

1.Mohan Kohli

2.Santosh Yadav

3.Satyarup Siddhanta

4.Green Boots

Ans: 3 – Satyarup Siddhanta

6.Which institute retained the top spot among Indian institutions in the TIME’s Higher Education Emerging Economies University Rankings 2019?

1.IIT Delhi

2.IISC Bangalore

3.IIT Bombay

4.IIT Kanpur

Ans: 2 – IISC Bangalore

7.Where is the first Ekalavaya Model Residential Schools National Sports Meet held recently?

1.Bhuvneswar

2.Nagpur

3.Thiruvananthapuram

4.Hyderabad

Ans: 4 – Hyderabad

8.Who is the head of the Group Of Ministers formed to look into the real estate sector under GST regime?

1.Sadananda Gowda

2.Arun Jaitley

3.Piyush Goyal

4.Nitin Patel

Ans: 4 – Nitin Patel

9.Where is the Odisha’s first Turtle festival recently held?

1.Cuttack

2.Bhubhaneswar

3.Puri

4.Konark

Ans: 3 – Puri

10.Which NGO publishes “Annual Status Of Education Report”?

1.Save the children

2.Edu India

3.India Green

4.Pratham

Ans: 4 – Pratham

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here