Current Affairs 16th April 2019 Today Quiz

0
297
Current Affairs 16th April 2019 Today Quiz
Current Affairs 16th April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 16th April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 16th April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.What is the name of indigenously developed long-range sub-sonic cruise missile successfully tested from Odisha?

1.Agni

2.Prithvi

3.Nirbhay

4.Brahmos

Ans: 3 – Nirbhay

2.Who has won the 2019 Golf Masters Green Jacket at Augusta?

1.Dustin Johnson

2.Rory McIlroy

3.Tiger Woods

4.Phil Mickelson

Ans: 3 – Tiger Woods

3.Who has been selected for the 2018 Saraswati Samman award?

1.Padma Sachdev

2.Sitanshu Yashchandra

3.K.Siva Reddy

4.Govinda Mishra

Ans: 3 – K.Siva Reddy

4.Who is the new Prime Minister of Palestine?

1.Mohammed Bin Salman

2.Mohammed Ishtaye

3.Mohammed Abbas

4.Ibrahim Ishtaye

Ans: 2 – Mohammed Ishtaye

5.What is the name of the Israel’s privately funded lunar mission that crashed on the moon recently?

1.Baresheer

2.Hugyens

3.Osiris-REX

4.Beresheet

Ans: 4 – Beresheet

6.Who has won the Formula one’s 1000th race i.e, 2019 Chinese Grand Prix title?

1.Lewis Hamilton

2.Daniel Riccardio

3.Sebastian Vettel

4.Max Verstappen

Ans: 1 – Lewis Hamilton

7.Which country is going to host the World’s Foremost Artificial Intelligence Summit?

1.Saudi Arabia

2.UAE

3.Morocco

4.Iran

Ans: 2 – UAE

8.With which country has India recently signed an agreement for cooperation in the field of geology and mineral resources?

1.Venezula

2.Cambodia

3.Brazil

4.Bolivia

Ans: 4 – Bolivia

9.Which corporation along with FICCI Ladies Organisation has launched the “My Circle” safety app for women?

1.Bharati Airtel

2.BSNL

3.Reliance JIO

4.Vodafone

Ans: 1 – Bharati Airtel

10.Which American transportation venture has developed the world’s largest aircraft?

1.Airlaunch

2.Stratolaunch

3.Rocketlaunch

4.Spacelaunch

Ans: 2 – Stratolaunch

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here