Current Affairs 14th February 2019 Today Quiz

0
541
Current Affairs 14th February 2019 Today Quiz
Current Affairs 14th February 2019 Today Quiz

Current Affairs 14th February 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 14th February 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 14th February 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.What is the new official name of the country Macedonia?

1.East Macedonia

2.North Macedonia

3.South Macedonia

4.West Macedonia

Ans: 2 – North Macedonia

2.What is the theme of the CREDAI Youth Conference 2019 held in New Delhi?

1.Future Generation

2.Next Generation

3.Past Generation

4.Fast Generation

Ans: 2 – Next Generation

3.With which country has India signed MoU to form a Joint Working Group on Counter Terrorism that was recently approved by the cabinet?

1.Monaco

2.Morocco

3.Norway

4. Netherlands

Ans: 2 – Morocco

4.When is the World Radio Day observed?

1.February 13

2.February 12

3.February 11

4.February 10

Ans: 1 – February 13

5.Who became the third Indian to get into the top-100 Men’s Singles ATP rankings?

1.Saketh Myneni

2.Yuki Bhambri

3.Rohan Bopanna

4.Prajnesh Gunneswaran

Ans: 4 – Prajnesh Gunneswaran

6.Who is awarded with the “Test Player of the Year” at the Australian Awards 2019?

1.Nathan Lyon

2.Glenn Maxwell

3.Glenn McGrath

4.Michael Clarke

Ans: 1 – Nathan Lyon

7.Which is the mascot announced for the National Games 2022?

1.Hoolock

2.Himalayan Black Bear

3.Clouded Leopard

4.Golden Cat

Ans: 3 – Clouded Leopard

8.Who is awarded the EY Entrepreneur of the Year 2018 from india?

1.Ajay Singh

2.Siddhartha Lal

3.Bhaskar Bhat

4.Ritesh Agarwal

Ans: 2 – Siddhartha Lal

9.Who is the legendary football goalkeeper of England who passed away recently?

1.Gordon Banks

2.Frank Swift

3.Tim Flowers

4.Peter Bonetti

Ans: 1 – Gordon Banks

10.Who is the current Prasara Bharathi CEO?

1.N.Ram

2.Shashi Shekhar Vempati

3.Sanjeev Verma

4.Rajiv Kumar

Ans: 2 – Shashi Shekhar Vempati

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here