Current Affairs 13th March 2019 Today Quiz

0
245
Current Affairs 13th March 2019 Today Quiz
Current Affairs 13th March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 13th March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 13th March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is the leader of the Jaish-e-Mohammed,a terrorist group based in Pakistan who is yet to be listed by the United Nations Security Council?

1.Abdul Rauf Asghar

2.Azam Tariq

3.Hafiz Muhammad Saeed

4.Masood Azhar

Ans: 4 – Masood Azhar

2.In how many phases are the 2019 General elections going to be held?

1.Six

2.Seven

3.Five

4.Four

Ans: 2 – Seven

3.Where are the 2019 Special Olympics World Summer Games going to be held?

1.Baghdad

2.Riyadh

3.Abu Dhabhi

4.Muscat

Ans: 3 – Abu Dhabhi

4.Which country topped the list of countries holding gold reserves according to the World Gold Council?

1.Japan

2.United States of America

3.Germany

4.India

Ans: 2 – United States of America

5.What is the latest base year for the estimation of Consumer Price Index (Rural, Urban & Combined)?

  1. 2010

2. 2011

3. 2012

4. 2013

Ans: 3 – 2012

6.What is the name of the rocket series of China which has completed 300 launches recently?

1.Short March

2.Long March – 3B

3.Long Rocket

4.Long Star

Ans:  2 – Long March – 3B

7.Where did Prime Minister Narendra Modi inaugurate the Pandit Deen Dayal Upadhyay Institute of Archaeology?

1.Greater Noida

2.Gurugram

3.Jodhpur

4.Buxar

Ans: 1 – Greater Noida

8.With which country has India jointly inaugurated dozens of development projects related to transport, health, water cleansing & knowledge network?

1.Nepal

2.Bhutan

3.Bangladesh

4.Afghanistan

Ans: 3 – Bangladesh

9.Who is the current Chairman and Chief Executive Officer of the Boeing Company?

1.David Rubenstein

2.Dennis Muilenburg

3.Oscar Munoz

4.James McNerney

Ans: 2 – Dennis Muilenburg

10.When is the National Uprising Day observed by the Tibet to commemorate the uprising against the presence of People’s Republic of China in Tibet?

1.March 15

2.March 12

3.March 11

4.March 10

Ans: 4 – March 10

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here