Current Affairs 13th February 2019 Today Quiz

0
340
Current Affairs 13th February 2019 Today Quiz
Current Affairs 13th February 2019 Today Quiz

Current Affairs 13th February 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 13th February 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 13th February 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.What is the theme of the National Productivity Day observed on 12th February?

1.Linear Economy For Productivity and sustainability

2.Circular Economy For Productivity and sustainability

3.Circular Economy For Sustainable Production

4.Regular Economy For sustainability

Ans: 2 – Circular Economy For Productivity and sustainability

2.What is the premium for the Pradhan Mantri Jeevan Jyothi Beema Yojana per subscriber per annum?

1.Rs.230

2.Rs.200

3.Rs.210

4.Rs.330

Ans: 4 – Rs.330

3.Who chaired the 4th meeting of the National Council on India’s Nutrition challenges under POSHAN abhiyaan?

1.Rajiv Kumar

2.Maneka Gandhi

3.Amitabh Kant

4.Rajnish Kumar

Ans: 1–  Rajiv Kumar, Vice-chairman of NITI Aayog

4.Where is the 7th session of the World Government Summit organised?

1.Tehran

2.Riyadh

3.Dubai

4.Qatar

Ans: 3 – Dubai

5.Which city has hosted its first investor conference named ASCEND 2019 in Kerala?

1.Kozhikode

2.Kochi

3.Thrissur

4.Thiruvananthapuram

Ans: 2 – Kochi

6.Where is the Humanitarian Assistance & Disaster Relief Exercise named “Exercise Raahat” concluded?

1.Shillong

2.Awadh

3.Jaipur

4.Imphal

Ans: 3 – Jaipur

7.Who is the author of the book “Let’s talk on Air: conversations with Radio Presenters” 1.e, set to be released on the 13th february, World Radio Day?

1.Rakesh Bakshi

2.Vikram Seth

3.Jhumpa Lahiri

4.Amitav Gosh

Ans: 1 – Rakesh Bakshi

8.Who is awarded with the Israel’s Prestigious award Dan David prize 2019 in the category of the “Past time dimension”?

1.S.Jaishankar

2.Sanjay Subramaniam

3.Ramachandra Guha

4.Romila Thapar

Ans: 2 – Sanjay Subramaniam

9.With which country has India signed the Statement of Intent to reduce marine pollution recently?

1.Sweden

2.Netherlands

3.Norway

4.Switzerland

Ans: 3 – Norway

10.In which district of Andhra Pradesh is the first aqua mega food park of the state unveiled by the Union Minister of Food Processing Indistries?

1.Guntur

2.West Godavari

3.East Godavari

4.Krishna

Ans: 2 – West Godavari

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here