Current Affairs 12th February 2019 Today Quiz

0
419
Current Affairs 12th February 2019 Today Quiz
Current Affairs 12th February 2019 Today Quiz

Current Affairs 12th February 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 12th February 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 12th February 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which film is awarded the Best Film Award at BAFTA Awards 2019?

1.Roma

2.The Favourite

3.Black Panther

4.Green Book

Ans: 1 – Roma

2.Who is the elected the new chairman of the African Union?

1.Paul Kagame

2.Abdel Fattah el-Sisi

3.Moussa Faki

4.Cyril Ramaphosa

Ans: 2 – Abdel Fattah el-Sisi

3.Which album has won the “Album of the Year” at the Grammy Awards 2019?

1.God’s Plan

2.All the stars

3.This is America

4.Golden Hour

Ans: 4 – Golden Hour

4.Which bank became the first bank to notify and implement the Skill Loan Mission?

1.SBI

2.ICICI Bank

3.Bank of India

4.Indian Overseas Bank

Ans: 3 – Bank of India

5.Who is the Father of Modern Architecture in Tripura whose statue was unveiled recently by Prime Minister Narendra Modi?

1.Ishan Chandra Manikya

2.Bir Bikram Kishore Manikya

3.Kirit Pradyot Deb Barman

4.Radha Kishore Manikya

Ans: 2 – Bir Bikram Kishore Manikya

6.From which country did India receive 4 Chinook Military Helicopters recently?

1.USA

2.UK

3.Russia

4.Japan

Ans: 1 – USA

7.Who is appointed as the Ambassador of the Rajasthan Royals for the coming IPL Season?

1.Ricky Ponting

2.Shane Warne

3.Glenn McGrath

4.Steve Waugh

Ans: 2 – Shane Warne

8.Under Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi, a farmer to get income support from the government can hold upto how many hectares of land?

  1. 3 hectares

2. 4 hectares

3. 2 hectares

4. 1 hectare

Ans: 3 – 2 hectares

9.In which district of Himachal Pradesh has the Union Minister of Food Processing Industries unveiled the first Mega Food Park of Himachal Pradesh?

1.Una

2.Kangra

3.Kullu

4.Kinnaur

Ans: 1 – Una

10.Which day is observed as the “World Day Of Sick”?

1.February 9

2.February 10

3.February 11

4.February 12

Ans: 3 – February 11

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here