Current Affairs 11th to 16th January 2019 Today Quiz

0
360
Current Affairs 11th to 16th January 2019 Today Quiz
Current Affairs 11th to 16th January 2019 Today Quiz

Current Affairs 11th to 16th January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 11th to 16th January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 11th to 16th January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Where was the 2019 CII Partnership Summit recently held?

1.Kolkata

2.Mumbai

3.New Delhi

4.Chennai

Ans: 2 – Mumbai

2.Which team has won the 2018-19 Badminton Premiere League title?

1.Mumbai Rockets

2.Chennai Smashers

3.Hyderabad Hunters

4.Bengaluru Raptors

Ans: 4 – Bengaluru Raptors

3.Which state has become the first state to implement the 10% reservation for Economically Weaker Sections?

1.Haryana

2.Punjab

3.Gujarat

4. Maharashtra

Ans: 3 – Gujarat

4.Who has headed the committee formed to look into the issue of revenue shortfall for states due to GST roll out?

1.Bimal Jalan

2.Aravind Panagriya

3.Sushil Modi

4. Urjit Patel

Ans: 3 – Sushil Modi

5.Which Union Territory has banned the single use plastic from March, 2019?

1.Daman & Diu

2.Puducherry

3.Lakshadweep

4.Andaman & Nicobar Islands

Ans: 2 – Puducherry

6.Who has resigned from the post of Chairman of National Stock Exchange recently?

1.Ashok Chawla

2.Vikram Limaye

3.Dinesh Kanabar

4.Naved Masood

Ans: 1 – Ashok Chawla

7.On which day was the National Youth Day celebrated all over the country?

1.January 14

2.January 13

3.January 12

4.January 11

Ans: 3 – January 12

8.Who is the British tennis player and the former World No.1 who has announced retirement recently?

1.Tim Henman

2.Dan Evans

3.Andy Murray

4.Kyle Edmund

Ans: 3 – Andy Murray

9.Who is the eminent mathematician & Fields Medal Awardee who passed away recently?

1.Nigel Hitchin

2.Edward Witten

3.Michael Athiya

4.Raoul Bott

Ans: 3 – Michael Athiya

10.Where was the 6th “Women Of India Organic Festival” held to promote women organic farmers?

1.Mohali

2.New Delhi

3.Chandigarh

4.Chennai

Ans: 3 – Chandigarh

11.Which state has launched the “One Family, One Job” scheme providing one government job to each family?

1.Nagaland

2.Arunachal Pradesh

3.Sikkim

4.Mizoram

Ans: 3 – Sikkim

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here