SSC CHSL and MTS – Books and Authors Questions PDF

0
176
Books and Authors Questions
Books and Authors Questions

Books and Author’s Questions for SSC CHSL and MTS

Here you can download the Books and Authors Questions for SSC CHSL and MTS PDF with solutions by Cracku. These are the most important Books and Authors questions PDF prepared by various sources also based on previous year’s papers. Utilize this PDF for Books and Authors for SSC CHSL and MTS. You can find a list of Books and Authors in this PDF which help you to test yourself and practice. So you can click on the below link to download the PDF for reference and do more practice.

Download Books and Authors Questions for SSC CHSL and MTS

Enroll to 15 SSC CHSL 2022 Mocks At Just Rs. 149

Question 1: Who is the author of the book ‘Translating Myself and Others’?

a) Divya Dutta

b) Sudha Murty

c) Indra Nooyi

d) Jhumpa Lahiri

1) Answer (D)

Solution:

The author of the book ‘Translating Myself and Others’ is Jhumpa Lahiri.
Hence, option d is the correct answer.

Question 2: Who is the author of the book ‘Hear Yourself’?

a) Vinod Rai

b) Richa Mishra

c) Harish Mehta

d) Prem Rawat

2) Answer (D)

Solution:

Prem Rawat is the author of the book ‘Hear Yourself’.
Hence, option d is the correct answer.

Question 3: Who is the author of book ‘The Origin Story of India’s States’?

a) VS Srinivasan

b) Amit Ranjan

c) Salman Khurshid

d) Jayanta Ghosal

3) Answer (A)

Solution:

VS Srinivasan is the author of book ‘The Origin Story of India’s States’.
Hence, option a is the correct answer.

Question 4: Who among the following was a French journalist and novelist known for his series of 20 novels collectively known as Les Rougon-Macquart?

a) Jean Paul Sartre

b) Albert Camus

c) Jean Baudrillard

d) Emile Zola

4) Answer (D)

Question 5: Who wrote the book ‘The Blue Book: A Writer’s Journal’?

a) Richa Mishra

b) Syam Prasad

c) Abhinav Chandrachud

d) Amitava Kumar

5) Answer (D)

Solution:

Amitava Kumar wrote the book ‘The Blue Book: A Writer’s Journal’.

Hence, option d is the correct answer.

Take a free SSC CHSL Tier-1 mock test

Download SSC CGL Tier-1 Previous Papers PDF

Question 6: Who is the author of the book “400 Days”?

a) Jhumpa Lahari

b) Chetan Bhagat

c) Anita Desai

d) Arundhati Roy

6) Answer (B)

Solution:

Chetan Bhagat is the author of the book “400 Days”.

Question 7: A novel named ‘Memorial’ was written by ______________.

a) Chetan Bhagat

b) Bryan Washington

c) Sigrid Nunez

d) Ashley Audrain

7) Answer (B)

Solution:

A novel named ‘Memorial’ was written by Bryan Washington.
Hence, option b is the correct answer.

Question 8: Who is the author of the book ‘Bachelor Dad’?

a) Arshad Warsi

b) Sharman Joshi

c) Tusshar Kapoor

d) Riteish Deshmukh

8) Answer (C)

Solution:

Tusshar Kapoor is the author of the book ‘Bachelor Dad’.
Hence, option c is the correct answer.

Question 9: Who is the author of the book named ‘Economist Gandhi’?

a) Kulpreet Yadav

b) Nirupama Rao

c) Jaithirth Rao

d) Amitav Ghosh

9) Answer (C)

Solution:

Jaithirth Rao(Jerry Rao) is the author of the book named ‘Economist Gandhi’.
Hence, option c is the correct answer.

Question 10: What is the name of Smriti Irani’s first book/novel?

a) A Promised Land

b) Why I am a Hindu?

c) Aughad

d) Lal Salaam

10) Answer (D)

Solution:

The name of Smriti Irani’s first novel is Lal Salaam.
Hence, option d is the correct answer.

Question 11: A book titled ‘Democracy, Politics and Governance’ was authored by Dr A. Surya Prakash was launched by which of the following persons?

a) Narendra Modi

b) Smriti Irani

c) Venkaiah Naidu

d) Ram Nath Kovind

11) Answer (C)

Solution:

A book titled ‘Democracy, Politics and Governance’ was authored by Dr A. Surya Prakash was launched by Venkaiah Naidu.
Hence, option c is the correct answer.

Question 12: Who is the author of the book named ‘The Cinema of Satyajit Ray’?

a) Tripurdaman Singh

b) Prabhat Kumar

c) Ayaz Memon

d) Bhaskar Chattopadhyay

12) Answer (D)

Solution:

Bhaskar Chattopadhyay is the author of the book named ‘The Cinema of Satyajit Ray’.
Hence, option d is the correct answer.

Question 13: Who is the author of the biography of Apple’s co-founder Steve Jobs?

a) Michael Finkel

b) Afshin Shahidi

c) Richard Holmes

d) Walter Isaacson

13) Answer (D)

Solution:

Walter Isaacson is the author of the biography of Apple’s co-founder.
Hence, option d is the correct answer.

Question 14: ‘Discovery of India and Glimpses of World History’ was written by ____?

a) Jawahar Lal Nehru

b) Mahatma Gandhi

c) Vallabhbhai Patel

d) B. R. Ambedkar

14) Answer (A)

Solution:

‘Discovery of India and Glimpses of World History’ was written by Jawahar Lal Nehru.

Question 15: A book ‘Home in the World’ was written by ________________.

a) Tahira Kashyap

b) Shashi Tharoor

c) Amartya Sen

d) Prabhat Kumar

e) Vinod Kapri

15) Answer (C)

Solution:

The book ‘Home in the World’ was written by Amartya Sen.
Hence, option c is the correct answer.

Question 16: Who among the following is the author of the famous book ” The Post Office ”

a) R.N. Tagore

b) R.K. Narayan

c) Vikram Seth

d) Jawaharlal Nehru

e) Dr. Rajendra Prasad

16) Answer (A)

Solution:

R.N. Tagore is the author of the famous book ” The Post Office ”

Question 17: Who is the author of the book ” A Tale of Two Cities “.

a) Jane Austen

b) H.G. Wells

c) Charles Dickens

d) Rudyard Kipling

e) Karl Marx

17) Answer (C)

Solution:

Charles Dickens is the author of the book “A Tale of Two Cities “.

Question 18: Who is the author of the novel “The room on the Roof ” .

a) Aravind Adiga

b) Salman Rushdie

c) Ruskin Bond

d) Amish Tripathi

e) Ravinder Singh

18) Answer (C)

Solution:

Ruskin Bond is the author of the book The room on the Roof.

Question 19: Who wrote the book ” War and Peace ” .

a) Jane Austen

b) Leo Tolstoy

c) Shakespeare

d) Homer

e) Victor Hugo

19) Answer (B)

Solution:

Leo Tolstoy wrote the book ” War and Peace ” .

Question 20: A famous book ‘The Discovery of India’ was written by _________________.

a) Sardar Vallabhbhai Patel

b) Mahatma Gandhi

c) Lal Bahadur Shastri

d) Pandit Jawaharlal Nehru

20) Answer (D)

Solution:

A famous book ‘The Discovery of India’ was written by Pandit Jawaharlal Nehru.
Hence, option d is the correct answer.

Download SSC Preparation App

Enroll to 15 SSC CHSL 2022 Mocks At Just Rs. 149

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here