SNAP Synonyms and Antonyms Questions PDF

0
725
_ sSynonyms and Antonyms Questions
_ sSynonyms and Antonyms Questions

Synonyms and Antonyms Questions for SNAP

Synonyms and Antonyms is an important topic in the Verbal section of the SNAP Exam. You can also download this Free Synonyms and Antonyms Questions for SNAP PDF (with answers) by Cracku. These questions will help you to practice and solve the Synonyms and Antonyms questions in the SNAP exam. Utilize this PDF practice set, which is one of the best sources for practising.

Download Synonyms and Antonyms Questions for SNAP

Enroll to SNAP 2022 Crash Course

Question 1: Select the antonym of demure

a) humble

b) bold

c) coy

d) sober

1) Answer (B)

Solution:

‘Demure’ means ‘shy and reserved’.

‘Coy’ means ‘pretending to be shy’. ‘Sober’ means ‘not under the influence of alcohol’.

Therefore, ‘bold’ is the word opposite in meaning to ‘demure’. Hence, option B is the right answer.

Question 2: Select the most appropriate synonym of the given word.
Inclement

a) Pleasant

b) Dignified

c) Wonderful

d) Stormy

2) Answer (D)

Solution:

The word inclement means ‘(of the weather) unpleasantly cold or wet’ so the synonym is stormy.

Question 3: Select the most appropriate ANTONYM of the given word.
Mellow

a) Medium

b) Hard

c) Shiny

d) Soft

3) Answer (B)

Solution:

Mellow means soft or calm so the antonym is hard.

Question 4: Select the most appropriate synonym of the given word.
EXASPERATE

a) Infuriate

b) Appreciate

c) Imitate

d) Desperate

4) Answer (A)

Solution:

Synonym of exasperate – Infuriate, incense, anger, annoy, irritate

Instructions

Select the most appropriate antonym of the given word.

Question 5: SALIENT

a) negligible

b) prominent

c) striking

d) clear

5) Answer (A)

Solution:

Salient means prominent or important, so the antonym is negligible.

Enroll to SNAP & NMAT 2022 Crash Course

Question 6: Select the synonym of ‘splayed’

a) nimble

b) jade

c) frayed

d) spread

6) Answer (D)

Solution:

‘Splay’ means to spread things apart. Hence, option D is the correct answer.

Question 7: Select the synonym of purge

a) evacuate

b) pressurize

c) thrust

d) float

7) Answer (A)

Solution:

‘Purge’ means to get rid of something. Option A – ‘evacuate’ also means the same thing.

Take  SNAP mock tests here

Enrol to 10 SNAP Latest Mocks For Just Rs. 499

Question 8: In the following question, out of the four alternatives, choose the word which is opposite in meaning to the given word and click the button corresponding to it.
CAPTIVATE

a) DISTRACT

b) OBSCURE

c) IMPRISON

d) RELEASE

8) Answer (A)

Solution:

Captivate means to attract and hold the interest of. Distract is the antonym of Captivate from the given options.

InstructionsDirections : In the following Questions sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each Question. Choose the correct alternative out of the four.

Question 9: When will you hand ____ your assignment?

a) in

b) back

c) down

d) into

9) Answer (A)

Solution:

Directions : In the following Questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

Enroll to SNAP & NMAT 2022 Crash Course

Enroll to CAT 2022 course

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here