SNAP Indirect Voice Questions [Important PDF]

0
303
_Indirect Voice Questions PDF

SNAP Indirect Voice Questions [Important PDF]

Indirect Voice is an important topic in the Verbal section of the SNAP Exam. You can also download this Free Indirect Voice Questions for SNAP PDF with detailed answers by Cracku. These questions will help you practice and solve the Indirect Voice questions in the SNAP exam. Utilize this PDF practice set, which is one of the best sources for practising.

Download Indirect Voice Questions for SNAP

Enroll to SNAP 2022 Crash Course

Instructions

A sentence has been given in Direct/Indirect Speech. Out of the four given alternatives, select the one which best expresses the same sentence in
Indirect/Direct Speech.

Question 1: Priyanka said to me, “Can you give me your pen?”

a) Priyanka asked me can I give her my pen.

b) Priyanka asked me if I can give me your pen.

c) Priyanka asked me if I could give her my pen.

d) Priyanka asked me if I gave her my pen.

1) Answer (C)

Solution:

Priyanka asked me if I could give her my pen.

Question 2: Priyanka said to me, “Can you give me your pen?”

a) Priyanka asked me can I give her my pen.

b) Priyanka asked me if I can give me your pen.

c) Priyanka asked me if I could give her my pen.

d) Priyanka asked me if I gave her my pen.

2) Answer (C)

Solution:

Priyanka asked me if I could give her my pen.

Question 3: The teacher said to Keshav, “Congratulations! Wish you success in life.”

a) The teacher congratulated Keshav and said wish you success in life.

b) The teacher wished congratulations and success in life to Keshav.

c) The teacher congratulation to Keshav and said wished him success in life.

d) The teacher congratulated Keshav and wished him success in life.

3) Answer (D)

Solution:

The teacher congratulation to Keshav and said wished him success in life.

Question 4: Sunny said to me, “If I hear any news, I’ll phone you.”

a) Sunny told me that if he hears any news, he will phone me.

b) Sunny told me that if he will hear any news, he will phone me.

c) Sunny told me if he heard any news, he would phone me.

d) Sunny told me that if he heard any news, he will phone me.

4) Answer (C)

Solution:

Sunny told me if he heard any news, he would phone me.

Question 5: Umesh said to Ruhika, “Archana will leave for her native place tomorrow.”

a) Umesh told Ruhika that Archana will leave for her native place tomorrow.

b) Umesh told Ruhika that Archana left for her native place the next day.

c) Umesh told Ruhika that Archana would be leave for her native place tomorrow.

d) Umesh told Ruhika that Archana would leave for her native place the next day.

5) Answer (D)

Solution:

Umesh told Ruhika that Archana would leave for her native place the next day.

Take  SNAP mock tests here

Enrol to 10 SNAP Latest Mocks For Just Rs. 499

Question 6: Suhana, “Did you see the hockey match on television last night?”

a) Suhana asked me whether I saw the hockey match on television on earlier night.

b) Suhana asked me whether I had seen hockey match on television on earlier night.

c) Suhana asked me whether I see the hockey match on television on last night.

d) Suhana asked me whether I had seen the hockey match on television on last night.

6) Answer (A)

Solution:

Suhana asked me whether I had seen hockey match on television on earlier night.

Question 7: “I have seen the film before” Babita says.

a) Babita said that she had seen the film before.

b) Babita said that she has seen the film before.

c) Babita said that the flim was seen by her before.

d) Babita said that she saw the film before.

7) Answer (A)

Solution:

Babita said that she had seen the film before.

Question 8: The teacher said, “Akbar was born in India.”

a) The teacher said that Akbar had been born in India.

b) The teacher says that Akbar was born in India.

c) The teacher said that Akbar was born in India.

d) The teacher will say the Akbar was born in India.

8) Answer (C)

Solution:

The teacher said that Akbar was born in India.

Question 9: I said, “father, when will you buy me a sports bike?”

a) I asked my father when will he buy me a sports bike.

b) I asked my father when he will buy me a sports bike.

c) I asked my father when would he buy me sports bike.

d) I asked my father when he would buy me a sports bike.

9) Answer (D)

Solution:

I asked my father when he would buy me a sports bike.

Question 10: Father said, “Rohit, you will be eligible to vote when you are 18.”

a) Father told Rohit, you will be eligible for voting when he was 18.

b) Father told Rohit that he could vote only after 18.

c) Father told Rohit you will be eligible for voting when you be 18.

d) Father told Rohit that he would be eligible for voting when he would be 18.

10) Answer (D)

Solution:

Father told Rohit, you will be eligible for voting when he was 18.

Question 11: Father said, “Rohit, you will be eligible to vote when you are 18.”

a) Father told Rohit, you will be eligible for voting when he was 18.

b) Father told Rohit that he could vote only after 18.

c) Father told Rohit you will be eligible for voting when you be 18.

d) Father told Rohit that he would be eligible for voting when he would be 18.

11) Answer (D)

Solution:

Father told Rohit, you will be eligible for voting when he was 18.

Instructions

A sentence has been given in Direct/Indirect Speech. Out of the four given alternatives, select the one which best expresses the same sentence in Indirect/Direct Speech.

Question 12: The girls said, “we were walking 8 km each day to reach the camp site.”

a) The girls said that they had walked 8km each day to reach the camp site.

b) The girls said had walked 8 km each day to reach the camp site.

c) The girls said that they would be walking 8km each day to reach camp site

d) The girls said that they walked 8km each day to reach the camp site

12) Answer (A)

Solution:

The girls said that they had walked 8km each day to reach the camp site.

Question 13: Suraj said, “I am going to visit my old friend tomorrow.”

a) Suraj said that he was going to visit his old friend the next day.

b) Suraj said that he would visit his old friend tomorrow.

c) Suraj said he wanted to visit his old friend tomorrow.

d) Suraj said that he might visit his old friend the next day.

13) Answer (A)

Solution:

Suraj said that he was going to visit his old friend the next day.

Question 14: Ashish requested his sister to pass the salt.

a) Ashish said, “sister, give the salt.”

b) Ashish said, “sister, please pass the salt.”

c) Ashish said, “sister, let’s pass the salt.”

d) Ashish said, “sister, let the salt pass.”

14) Answer (B)

Solution:

Ashish said, “sister, please pass the salt.”

Question 15: Suman said to Poonam, “whom were you speaking to over the phone?”

a) Suman asked Poonam whom she had been speaking to over the phone.

b) Suman asked Poonam whom she has been speaking to over the phone.

c) Suman asked Poonam that who was over the phone.

d) Poonam asked Suman that who was talking to her over the phone.

15) Answer (A)

Solution:

Suman asked Poonam whom she has been speaking to over the phone.

Question 16: The students respectfully wished their teacher good morning.

a) “Good morning”, said students.

b) “Good morning ma’am”, said the students to the teacher.

c) “Good morning, Sir”, said the students to the teacher.

d) “Good morning teacher”, said the students to their teacher.

16) Answer (D)

Solution:

“Good morning, Sir”, said the students to the teacher.

Question 17: Ankit said that Nitin loved cricket.

a) Ankit said, “Nitin loves cricket.”

b) Ankit said, “Nitin loved cricket.”

c) Ankit says, “Nitin loved cricket.”

d) Ankit says, “Nitin loves ciricket.”

17) Answer (A)

Solution:

Ankit said, “Nitin loves cricket.”

Question 18: He asked, “Is the chairman coming to the meeting?”

a) He asked that the chairman was coming to the meeting.

b) He asked if the chairman will coming to the meeting.

c) He asked if the chairman is coming to the meeting.

d) He asked if the chairman was coming to the meeting.

18) Answer (D)

Solution:

He asked if the chairman was coming to the meeting.

Question 19: Akansha told Isha, “What a beautiful dress you are wearing!”

a) Akansha exclaimed that Isha was wearing a beautiful dress.

b) Akansha exclaimed that Isha is wearing a beautiful dress.

c) Akansha exclaimed that is a beautiful the dress.

d) Akansha told Isha that was a beautiful dress.

19) Answer (A)

Solution:

Akansha exclaimed that Isha was wearing a beautiful dress.

Question 20: Rohan said, “I shall be 25 tomorrow.”

a) Rohan said that he would be 25 tomorrow.

b) Rohan said that he should be 25 the following day.

c) Rohan said that he shall be 25 tomorrow.

d) Rohan said that he would be 25 the following day.

20) Answer (D)

Solution:

Rohan said that he should be 25 the following day.

Question 21: He said “sister, please cook me something nice today.”

a) He requested his sister to cook him something nice that day.

b) He told his sister to cook him something nice today.

c) He ordered his sister to cook him something nice that day.

d) He asked his sister if she could cook him something nice that day.

21) Answer (A)

Solution:

He asked his sister if she could cook him something nice that day.

Question 22: A sentence has been given in Direct/Indirect Speech. Out of the four given alternatives, select the one which best expresses the same sentence in Indirect/Direct Speech.

The lawyer said to them, “Call the witness.”

a) The lawyer asked for the witness.

b) The witness be called by the lawyer.

c) The lawyer called the witness.

d) The lawyer commanded them to call the witness.

22) Answer (D)

Solution:

The lawyer commanded them to call the witness.

Enroll to SNAP & NMAT 2022 Crash Course

Enroll to CAT 2022 course

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here