SNAP Idioms and Phrases Questions [Download PDF]

0
1316
_Idioms and Phrases Questions PDF

SNAP Idioms and Phrases Questions [Download PDF]

Idioms and Phrases is an important topic in the Verbal section of the SNAP Exam. You can also download this Free Idioms and Phrases Questions for SNAP PDF (with answers) by Cracku. These questions will help you to practice and solve the Idioms and Phrases questions in the SNAP exam. Utilize this PDF practice set, which is one of the best sources for practicing.

Download Idioms and Phrases Questions for SNAP

Enroll to SNAP 2022 Crash Course

Question 1: Select the most appropriate meaning of the given idiom.
Like a dying duck in a thunderstorm

a) Dejected

b) Daring

c) Comfortable

d) Confident

1) Answer (A)

Solution:

Like a dying duck in a thunderstorm means ‘having a dejected or hopeless expression; or, informal.’

Question 2: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Never-never land

a) An imaginary utopian place or situation.

b) A place that is worse than hell.

c) A place that you know that you will never be able to visit.

d) A popular place about which you have heard such stories that you would not like to go there.

2) Answer (A)

Solution:

An imaginary utopian place or situation.

Question 3: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Kitty-corner

a) Favourite place of cats.

b) A place where ladies meet to party.

c) A very small place.

d) Things located diagonally opposite each other.

3) Answer (D)

Solution:

Things located diagonally opposite each other.

Question 4: In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and click the button corresponding to it.
Cut a sorry figure

a) Did not stand straight

b) Apologised for his remarks

c) Created a wrong impression

d) Made a poor impression

4) Answer (D)

Solution:

To cut a sorry figure means to make a poor impression.

Question 5: In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and click the button corresponding to it.
Beggar description

a) Cannot be described

b) Something described by a beggar

c) A poor account of something

d) A description of a beggar

5) Answer (A)

Solution:

‘Beggar’s description’ is used to talk about something which is very difficult to describe.

Take  SNAP mock tests here

Enrol to 10 SNAP Latest Mocks For Just Rs. 499

Question 6: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
To make amends

a) To make new friends

b) To feel guilty for something you have not done

c) To compensate

d) To make flimsy excuses

6) Answer (C)

Solution:

To make amends means to compensate for a mistake or wrong committed.

Question 7: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
To go to somebody’s head

a) To have a huge ego

b) To complain to the highest authority

c) To make someone dizzy or slightly drunk

d) To arrive at the central point of the topic

7) Answer (C)

Solution:

To go to somebody’s head is to make someone dizzy or drunk

Question 8: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
To make a fuss about

a) To be extremely delighted

b) To work hard for eventual success

c) To be very strict or have very high standards

d) An excessive display of attention or activity

8) Answer (D)

Solution:

To make a fuss about means to show an  excessive display of attention or activity.

Question 9: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
To go off the air

a) To remove ventilator of a patient on his death bed

b) To not eat food for a long period of time

c) To stop broadcasting a radio or TV program

d) To waste time on silly or trivial things.

9) Answer (C)

Solution:

To go off the air means to to stop broadcasting a radio or TV program. Thus, C is the answer.

Question 10: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
Keep at bay

a) Keep your problems to yourselves

b) to control something and prevent it from causing you problems

c) Not share a secret

d) Maintain a long distance relationship

10) Answer (B)

Solution:

‘Keep at bay’ means to control something and prevent it from causing you problems. Hence, option B is correct.

Question 11: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
Get the message

a) Understand what is implied by a remark or action

b) Communicate using a secret language

c) Find it difficult to understand a different language

d) Fire someone from a job

11) Answer (A)

Solution:

‘Get the message’ means to understand what is implied by a remark or action. Hence, option A is correct.

Question 12: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
saved by the bell

a) when time is in your favour

b) saved at the last moment

c) the bell rings at the most opportune time

d) prayers are answered when the church bell rings

12) Answer (B)

Solution:

‘saved by the bell’ means to escape narrowly. Hence, option B is the correct answer.

Instructions

In  following questions four alternatives are given for the idiom/ phrase given bold in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/ phrase.

Question 13: We shouldn’t ‘look down upon the wretched of the earth.

a) Sympathies with

b) Hate intensely

c) Be indifferent to

d) Someone considered less intelligent

13) Answer (D)

Solution:

To look down upon is defined as to consider someone or something lesser or inferior or less intelligent in some way.

Question 14: We have appealed to him again and again; there is no use flogging a dead horse now.

a) Repeating our request

b) Making him see reason

c) Beating around the bush

d) A useful effort

14) Answer (C)

Solution:

Beating around the bush means wasting time doing some useless work i.e. not to the point.

Instructions

In the following questions, four alternatives are given for the idiom/ phrase printed in bold in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase as your answer.

Question 15: There is no gainsaying the fact that the country is in difficulties.

a) ignoring

b) hiding

c) forgetting

d) denying

15) Answer (D)

Solution:

Gainsaying means ‘to declare to be false or deny‘. Option D which is closest is the right choice.

Question 16: His investments helped him make a killing in the stock market.

a) lose money quickly

b) plan a murder quickly

c) murder someone quickly

d) make money quickly

16) Answer (D)

Solution:

‘to make a killing’ means to have a great success, especially in making money. Option D which is the closest is the right answer.

Question 17: On the issue of marriage, Sarita put her foot down.

a) stood up

b) was firm

c) got down

d) walked fast

17) Answer (B)

Solution:

‘put(one’s) foot down’ means to be inflexible in one’s position or decision. Option B which is closest must be the right choice.

Question 18: The police looked all over for him but drew a blank.

a) did not find him

b) put him in prison

c) arrested him

d) took him to court

18) Answer (A)

Solution:

You draw a blank when you attempt to recall something and fail, or when you try to come up with a solution to a problem, but fail. Option A which the closest must be the right choice.

Question 19: Ram is very calculative and always has an axe to grind.

a) has no result

b) works for both sides

c) has a private agenda

d) fails to arouse interest

19) Answer (C)

Solution:

‘an axe to grind’means to have a hidden agenda. Option C, which is the closest must be the right answer.

Enroll to SNAP & NMAT 2022 Crash Course

Enroll to CAT 2022 course

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here