SNAP Active Passive Voice Questions PDF [Important]

0
235
_ Active Passive Voice Questions
_ Active Passive Voice Questions

SNAP Active Passive Voice Questions PDF [Important]

Active Passive Voice is an important topic in the Grammar section of the SNAP Exam. You can also download this Free Active Passive Voice Questions for SNAP PDF (with answers) by Cracku. These questions will help you to practice and solve the Active Passive Voice questions in the SNAP exam. Utilize this PDF practice set, which is one of the best sources for practising.

Download Active Passive Voice Questions for SNAP

Enroll to SNAP 2022 Crash Course

Instructions

A sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four given alternatives, select the one which best expresses the same sentence in
Passive/Active Voice.

Question 1: They say that there are living beings on Jupiter.

a) They say that Jupiter has living beings.

b) It is said that there are people living on Jupiter.

c) On Jupiter, there are living beings.

d) It is said that there are living being on Jupiter.

1) Answer (B)

Solution:

It is said that there are people living on Jupiter.

Question 2: Do you expect your parents to come from Dubai today?

a) Did your parents come today from Dubai?

b) Where your parents expected to come from Dubai today?

c) Are you expecting your parents to come from Dubai today?

d) Do your parents expected to come today from Dubai?

2) Answer (C)

Solution:

Are you expecting your parents to come from Dubai today?

Question 3: I promised my husband that I will cook food for him.

a) A promise was made by me to my husband that food will be cooked by me.

b) Food will be cooked by me was a promise I made to my husband.

c) I promised my husband that food will be cooked by me.

d) My husband wanted a promise from me that I will cook the food.

3) Answer (A)

Solution:

Food will be cooked by me was a promise I made to my husband.

Question 4: Has somebody broken the gate?

a) Have the gate been broken?

b) Had the gate been broken by somebody?

c) Has the gate been broken by somebody?

d) Has been the gate broken?

4) Answer (C)

Solution:

Has the gate been broken by somebody?

Question 5: The hospital was damaged by the earthquake which caused havoc to other buildings as well.

a) The earthquake damaged the hospital and other buildings.

b) The earthquake damaged other buildings.

c) The earthquake caused havoc to the hospital.

d) The earthquake damaged the hospital besides causing havoc to other buildings.

5) Answer (D)

Solution:

The earthquake damaged the hospital besides causing havoc to other buildings.

Enroll to SNAP & NMAT 2022 Crash Course

Question 6: She presented me a bouquet on my 27th birthday.

a) A bouquet is presented to me on my 27th birthday by her.

b) I was presented on my 27th birthday a bouquet by her.

c) I was presented a bouquet on my 27th birthday by her.

d) I will be presented a bouquet on my 27th birthday by her.

6) Answer (C)

Solution:

I was presented a bouquet on my 27th birthday by her.

Instructions

A sentence has been given in Active/Passive Voice. Out of the four given alternatives, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.

Question 7: He will have to do the work sincerely.

a) The work will have to be done sincerely by him.

b) The work will have been done sincerely by him.

c) The work is being done sincerely by him.

d) Sincerely the work has been done by him.

7) Answer (A)

Solution:

The work is being done sincerely by him.

Take  SNAP mock tests here

Enrol to 10 SNAP Latest Mocks For Just Rs. 499

Question 8: Where do you keep the newspapers?

a) Where are the newspapers kept by you?

b) Where were the newspapers kept?

c) Where have the newspapers being kept?

d) Have you kept the news papers?

8) Answer (A)

Solution:

Where have the newspapers being kept?

Question 9: The old man touched and patted the cow.

a) The cow was patted and touched by the old man.

b) The cow patted and touched the old man.

c) The cow was so touched by the old man patting him.

d) The patted cow touched the old man.

9) Answer (A)

Solution:

The cow was patted and touched by the old man.

Question 10: She has learnt the answer by heart.

a) The answer by her was learnt by heart.

b) The answer has been learnt by heart by her.

c) The answer was learnt by her by heart.

d) The answer is learnt by heart by her.

10) Answer (B)

Solution:

The answer has been learnt by heart by her.

Question 11: Abhishek knew that his own life was unjust.

a) It was known to Abhishek that his own life was unjust.

b) It was known to Abhishek that his own life had been unjust.

c) It was known by Abhishek that life unjust.

d) It was known by Abhishek that life was unjust.

11) Answer (A)

Solution:

It was known to Abhishek that his own life had been unjust.

Instructions

In Following questions ,a sentence has been given in Active/Passive voice. Out of the four alternatives suggested below, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active Voice.

Question 12: The Principal has granted him a scholarship.

a) A scholarship has granted to him by the Principal

b) He has been granted a scholarship by the Principal

c) He has granted a scholarship by the Principal

d) A scholarship was granted to him by the Principal

12) Answer (B)

Solution:

For changing a sentence into its passive voice, the subject-object will be interchanged and the third verb form of the verb will be used while changing the present perfect tense into present perfect continuous tense.

Question 13: People speak English all over the world.

a) English is spoken all over the world

b) English was spoken all over the world

c) English was spoken by people

d) English is spoken by people

13) Answer (A)

Solution:

The sentence is in the simple present form and is taking a universal statement so the use of ”by” will make no sense. Rest, all changes are done accordingly i.e. subject-object will be interchanged followed by the third form of the verb.

Question 14: He was congratulated by his teacher on his brilliant success in the recent examination.

a) His teacher congratulated him on his brilliant success in the recent examination

b) His teacher congratulated him for his success in the examination

c) His teacher congratulated him on his success

d) His teacher congratulated him

14) Answer (A)

Solution:

The given sentence is in the passive form so, in its active voice, the sentence will be changed to simple past tense and subject-object will be changed.

Question 15: In the following question, a sentence has been given in Active/Passive voice. Out of four alternatives suggested, select the one, which best expresses the same sentence in Passive/Active voice.
Jayesh has sent the email.

a) The email has had been sent by Jayesh.

b) The email has been sent by Jayesh.

c) The email was sent by Jayesh.

d) The email was send by Jayesh.

15) Answer (B)

Solution:

When we change from active to passive voice, there should be no change in the tense of the sentence. The given sentence is in the present perfect tense. Hence, on changing, it should continue to be in the present perfect tense. Thus, “has been sent” is the correct form of the verb. Therefore option B is correct.

Enroll to SNAP & NMAT 2022 Crash Course

Enroll to CAT 2022 course

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here