Linear Equations Questions for Bank Exams – SBI Clerk PDF

0
2617
Linear Equations Questions for Bank Exams - SBI Clerk PDF
Linear Equations Questions for Bank Exams - SBI Clerk PDF

Linear Equations Questions for Bank Exams – SBI Clerk PDF:

Linear equations and quadratic equations are important for all competitive exams. There will be many questions in bank Po and clerk exams based on quadratic equations and linear equations.

Linear Equations Questions for Bank Exams – SBI Clerk PDF

75 SBI Clerk Mocks & Sectionals – Rs. 360

Download all SBI Clerk questions and Answers PDF 

Take a Free SBI Clerk online mock test

Question 1:

Rachita enters a shop to buy ice-creams, cookies and pastries. She has to buy at least 9 units of each. She buys more cookies than ice-creams and more pastries than cookies. She picks up a total of 32 items. How many cookies does she buy?

a) Either 12 or 13
b) Either 11 or 12
c) Either 10 or 11
d) Either 9 or 11
e)Either 9 or 10

Question 2:

The fare of a bus is Rs.X for the first five kilometres and Rs.13 per kilometer thereafter. If a passenger pays Rs.2,402 for a journey of 187 kilometres, what is the value of X?

a) Rs. 29
b) Rs. 39
c) Rs. 36
d) Rs. 31
e)None of these

Question 3:

The sum of the ages of 4 members of a family 5 years ago was 94 years. Today, when the daughter has been married off and replaced by a daughter-in-law the sum of their ages is 92. Assuming that there has been no other change in the family structure and all the people are alive, what is the different in the age of the daughter and the daughter-in-law?

a) 22 years
b) 11 years
c) 25 years
d) 19 years
e)15 years

SBI Clerk Previous question Papers

SBI Clerk prelims free mock test


Question 4:

The present age of Romil is one fourth of that of her father. After 6 years the father’s age will be twice the age of Kapil. If Kapil celebrated fifth birth day 8 years ago. What is Romil’s percent age?

a) 7 years
b) 7.5 years
c) 8 years
d) 8.5 years
e)None of these

Question 5:

In an examination, 30% of total students failed in Hindi, 45% failed in English and 20% failed in both subjects. Find the percentage of those who passed in both the subjects.

a) 35.7 %
b) 35%
c) 40%
d) 45%
e)44%

SBI Clerk expected Cutoff 2018

Solutions: 1 to 5

1) Answer (c)

Number of Ice-creams < Cookies < Pastries
Sum must be 32
If ice-creams = 9
Cookies > Ice-creams= 10 or 11
Pastries > Ice-creams = 11 or 12

2) Answer (c)

Total cost of the journey = 2402
X + 182 x 13 = 2402
X = 2402 -2366 = 36

SBI Clerk Free Practice Questions

3) Answer (a)

Sum of the ages five years ago = 94
Sum of their ages now = 94 + 20 = 114
Sum of their ages after the daughter is left and replaced by daughter-in-law = 92
Difference = 114 – 92 = 22

4) Answer (c)

Kapil’s present age = 8 + 5 = 13
After 6 years Kapil’s age = 19
Father’s age after six years = Twice of Kapil’s age = 2 x 19 =38
Father’s present age = 32
Romil’s age = 1/4
​ th of 32 = 8

5) Answer (d)

45% of the total students failed in Hindi
30% failed in English
20% failed in both
Therefore 55% of the total students failed in atleat one subject.
Hence 45% have passed in both

SBI Clerk Daily practice tests

Download SBI Clerk All Important Questions PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here