Idioms and Phrases Questions for SSC CHSL and MTS

0
577
Idioms and Phrases Questions
Idioms and Phrases Questions

Idioms and Phrases Questions for SSC CHSL and MTS PDF

Here you can download SSC CHSL & MTS 2022 – important SSC CHSL & MTS Idioms and Phrases Questions PDF by Cracku. These are very important idioms and phrases questions for SSC CHSL & MTS for your SSC CHSL & MTS preparation. So kindly download the PDF for reference and do more practice.

Click on the given below link to download SSC CHSL & MTS important idioms and phrases pdf

Download Idioms and Phrases Questions for SSC CHSL and MTS

Enroll to 15 SSC CHSL 2022 Mocks At Just Rs. 149

Question 1: Select the most appropriate meaning of the given idiom.
Like a dying duck in a thunderstorm

a) Dejected

b) Daring

c) Comfortable

d) Confident

1) Answer (A)

Solution:

Like a dying duck in a thunderstorm means ‘having a dejected or hopeless expression; or, informal.’

Instructions

In the following question, out of the four given alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase.

Question 2: Chicken out

a) To refuse to do something due to fear

b) To influence

c) To seek all enjoyments of life

d) To obtain fame by hardwork

2) Answer (A)

Solution:

To refuse to do something due to fear

Question 3: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Never-never land

a) An imaginary utopian place or situation.

b) A place that is worse than hell.

c) A place that you know that you will never be able to visit.

d) A popular place about which you have heard such stories that you would not like to go there.

3) Answer (A)

Solution:

An imaginary utopian place or situation.

Question 4: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Kitty-corner

a) Favourite place of cats.

b) A place where ladies meet to party.

c) A very small place.

d) Things located diagonally opposite each other.

4) Answer (D)

Solution:

Things located diagonally opposite each other.

Question 5: In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and click the button corresponding to it.
Cut a sorry figure

a) Did not stand straight

b) Apologised for his remarks

c) Created a wrong impression

d) Made a poor impression

5) Answer (D)

Solution:

To cut a sorry figure means to make a poor impression.

Take a free SSC CHSL Tier-1 mock test

Download SSC CGL Tier-1 Previous Papers PDF

Question 6: In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and click the button corresponding to it.
Beggar description

a) Cannot be described

b) Something described by a beggar

c) A poor account of something

d) A description of a beggar

6) Answer (A)

Solution:

‘Beggar’s description’ is used to talk about something which is very difficult to describe.

Question 7: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
To make amends

a) To make new friends

b) To feel guilty for something you have not done

c) To compensate

d) To make flimsy excuses

7) Answer (C)

Solution:

To make amends means to compensate for a mistake or wrong committed.

Question 8: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
To go to somebody’s head

a) To have a huge ego

b) To complain to the highest authority

c) To make someone dizzy or slightly drunk

d) To arrive at the central point of the topic

8) Answer (C)

Solution:

To go to somebody’s head is to make someone dizzy or drunk

Question 9: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
To make a fuss about

a) To be extremely delighted

b) To work hard for eventual success

c) To be very strict or have very high standards

d) An excessive display of attention or activity

9) Answer (D)

Solution:

To make a fuss about means to show an  excessive display of attention or activity.

Question 10: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
To go off the air

a) To remove ventilator of a patient on his death bed

b) To not eat food for a long period of time

c) To stop broadcasting a radio or TV program

d) To waste time on silly or trivial things.

10) Answer (C)

Solution:

To go off the air means to to stop broadcasting a radio or TV program. Thus, C is the answer.

Question 11: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
Keep at bay

a) Keep your problems to yourselves

b) to control something and prevent it from causing you problems

c) Not share a secret

d) Maintain a long distance relationship

11) Answer (B)

Solution:

‘Keep at bay’ means to control something and prevent it from causing you problems. Hence, option B is correct.

Question 12: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
Get the message

a) Understand what is implied by a remark or action

b) Communicate using a secret language

c) Find it difficult to understand a different language

d) Fire someone from a job

12) Answer (A)

Solution:

‘Get the message’ means to understand what is implied by a remark or action. Hence, option A is correct.

Question 13: In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
saved by the bell

a) when time is in your favour

b) saved at the last moment

c) the bell rings at the most opportune time

d) prayers are answered when the church bell rings

13) Answer (B)

Solution:

‘saved by the bell’ means to escape narrowly. Hence, option B is the correct answer.

Instructions

In following questions four alternatives are given for the idiom/ phrase given bold in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/ phrase.

Question 14: We shouldn’t ‘look down upon the wretched of the earth.

a) Sympathies with

b) Hate intensely

c) Be indifferent to

d) Someone considered less intelligent

14) Answer (D)

Solution:

To look down upon is defined as to consider someone or something lesser or inferior or less intelligent in some way.

Question 15: We have appealed to him again and again; there is no use flogging a dead horse now.

a) Repeating our request

b) Making him see reason

c) Beating around the bush

d) A useful effort

15) Answer (C)

Solution:

Beating around the bush means wasting time doing some useless work i.e. not to the point.

shortlink to=”https://cracku.in/pay/c8f0w” color=”red” css_class=””]Enroll to 15 SSC MTS 2022 Mocks At Just Rs. 149[/shortlink]

Download SSC Preparation App

Enroll to 15 SSC CHSL 2022 Mocks At Just Rs. 149

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here