IBPS PO Prelims Fill in the Blanks Questions PDF

0
361
_Fill in the Blanks Questions Questions

IBPS PO Prelims Fill in the Blanks Questions PDF

Here you can download a free Fill in the Blanks questions PDF with answers for IBPS PO Prelims 2022 by Cracku. These are some tricky questions in the IBPS PO Prelims 2022 exam that you need to find the Fill in Blanks for given questions. These questions will help you to do practice and solve the Fill in the Blanks questions in the IBPS PO exams. Utilize this best PDF practice set which is included answers in detail. Click on the below link to download the Fill in the Blanks MCQ PDF for IBPS PO Prelims 2022 for free.

Download Fill in the Blanks Questions for IBPS PO Prelims

Download IBPS PO Previous Papers

Question 1: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
The establishment of the Napoleonic dynasty at Madrid was the actual ________ that brought about the disturbances which were to end in separation.

a) cause

b) phenomenon

c) problem

d) None of the above

1) Answer (A)

Solution:

The most appropriate word that would fit here is ‘cause’.

Question 2: The following questions have three blanks which are to be filled with the correct form of words. Choose the words that fit the blanks to make it grammatically and contextually correct. (Note: Options are given in the respective orders)
More people _________passports to travel internationally will increase understanding and ________reduce touchpoints that could _______to war.

a) applying, watch, prevent

b) using, help, lead

c) keeping, surely, cure

d) None of the above

2) Answer (B)

Solution:

The correct set of words that will fit here to make the sentence grammatically correct is ‘using’, ‘help’, ‘lead’. Else, all the other options are either grammatically incorrect or opposite by nature.

Instructions

The following questions have two blanks which are to be filled with the correct form of words. Choose the words that fit the blanks to make it grammatically and contextually correct.
Note: Options are given in the respective orders

Question 3: His paintings were so ________as to require no signature for_________.

a) lucrative, saving

b) unique, identification

c) exhaustive, move

d) None of the above

3) Answer (B)

Solution:

The correct set of words that will fit here to make the sentence grammatically correct is ‘unique and identification’. Else, all the other options are either grammatically incorrect or opposite as per the context.

Question 4: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
When did they ________ it on Twitter, Facebook, or blog about great customer experience?

a) tried

b) focus

c) mention

d) revert

4) Answer (C)

Solution:

The most appropriate word that would fit here is ‘mention’.

Question 5: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
Despite the company’s ________of digital watches, quite a few emerged as superior.

a) limitations

b) plethora

c) excellence

d) None of the above

5) Answer (B)

Solution:

The most appropriate word that would fit here is ‘plethora’.

Question 6: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
Nevertheless, the microwave oven plays a __________ role in making a variety of foods in the households kitchen.

a) gigantic

b) extensive

c) enormous

d) All of the above

6) Answer (A)

Solution:

The most appropriate word that would fit here is ‘gigantic’.

Question 7: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
An antenna is an electronic device mostly known as a transducer that is _________to receive and __________electromagnetic waves.

a) produced, deflects

b) designed, transmit

c) manufactured, propagate

d) None of the above

7) Answer (B)

Solution:

The most appropriate word that would fit here is ‘designed’ and ‘transmit’.

Question 8: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
The rising cost of government expenditure _________other parts of the economy.

a) object

b) impact

c) effects

d) affects

8) Answer (D)

Solution:

The most appropriate word that would fit here is ‘affects’.

Question 9: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
Fantasy football has become a _________ amongst a large population of football fans and this now has become a common form of entertainment.

a) obsolete

b) quality

c) staple

d) All of the above

9) Answer (C)

Solution:

The most appropriate word that would fit here is ‘staple’.

Question 10: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
Glycerin soap ordinarily ___________of about equal parts of pure hard soap and glycerin.

a) comprising

b) made

c) consists

d) All of the above

10) Answer (C)

Solution:

The most appropriate word that would fit here is ‘consists’.

Take Free IBPS PO Mock Tests

Question 11: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
In fact, the government had given strict orders not to _________ anything.

a) fixed

b) lift

c) closes

d) None of the above

11) Answer (B)

Solution:

The most appropriate word that would fit here is ‘lift’.

Question 12: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
With the photos in her hands, the fertilized eggs were a _________ of the past.

a) thing

b) store

c) history

d) All of the above

12) Answer (A)

Solution:

The most appropriate word that would fit here is ‘thing’.

Question 13: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
We know this is a controversial _______, and to many people a very depressing one, but I think it is both inevitable and good.

a) issue

b) topic

c) subject

d) All of the above

13) Answer (D)

Solution:

All of the given words can fit the sentence.

Question 14: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
Strict measures of social distancing may be __________to curb the spread of Covid-19.

a) affective

b) delighting

c) crucial

d) None of the above

14) Answer (C)

Solution:

The most appropriate word that would fit here is ‘crucial’.

Question 15: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
The immigrants here are ____________ to come from our neighboring countries.

a) believe

b) supposed

c) bound

d) All of the above

15) Answer (B)

Solution:

The most appropriate word that would fit here is ‘supposed’.

Question 16: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
Another concern is not just related to politics, __________ it is a new burning issue.

a) instead

b) Perhaps

c) and

d) None of the above

16) Answer (A)

Solution:

The most appropriate word that would fit here is ‘instead’.

Question 17: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
____________ manufacturing is where Kanban started, as technologies and techniques evolved, its methodologies and principles are now in use in many other ways.

a) although

b) even though

c) however

d) All of the above

17) Answer (D)

Solution:

All words will fit the sentence as all are having the same meaning.

Question 18: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
Businesses are always looking for ways to be more efficient and improve productivity, and as a result, they have ___________ various methodologies that were created for this specific purpose.

a) ensured

b) adapted

c) examined

d) produced

18) Answer (B)

Solution:

The most appropriate word that would fit here is ‘adapted’.

Question 19: Find the most appropriate word to be fit in the blank.
Several students participated in peaceful protests but suddenly due to some ___________ it turned into violence.

a) students

b) agitators

c) inconvenience

d) traffickers

19) Answer (B)

Solution:

The most appropriate word that would fit here is ‘agitators’.

Question 20: In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.
Roshni’s house is just __________ the road.

a) beside

b) besides

c) between

d) next

20) Answer (A)

Solution:

‘Beside’ is the most appropriate word for the blank.
Hence, option A is the correct answer.

Download IBPS PO Previous Papers

Download IBPS RRB PO Previous Papers

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here