Current Affairs Today Quiz 9th November 2018

0
270
current affairs Quiz of 9th November 2018
current affairs Quiz of 9th November 2018

Current Affairs Today Quiz 9th November 2018

Take daily current affairs Quiz of 9th November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 9th November 2018.

Cracku Pass – Just Rs. 99

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.What is the theme of the International Day Of Radiology observed on 8th November?

1.Cardiac Imaging

2.Cardiac Radiology

3.Radiology For You

4.Radiating Cardiac

Ans: 1 – Cardiac Imaging

2.The Extradition Agreement of India with which country has been approved by the Cabinet recently?

1.Sweden

2.Switzerland

3.Morocco

4.Norway

Ans: 3 – Morocco

3.When was the Montreal Protocol of the United Nations entered into force that bans the man-made gases damaging the high-altitude ozone layer?

1.1987

2.1988

3.1990

4.1991

Ans: 1 – 1987

4.What is the online marketing portal that promotes women entrepreneurs & farmers launched during the 5th edition of Women Of India National Organic Festival, 2018?

1.Mobile-E-Haat

2.Nari-E-Haat

3.Mahila Organic

4.Mahila-E-Haat

Ans: 4 – Mahila-E-Haat

5.Where was the Padur Strategic Petroleum Reserves Limited located in the country?

1.Karnataka

2.Kerala

3.Andhra Pradesh

4.Nagaland

Ans: 1 – Karnataka

6.In which of the following state is the Central Tribal University going to be set up?

1.Tamil Nadu

2.Andhra Pradesh

3.Kerala

4.Maharashtra

Ans: 2 – Andhra Pradesh

7.Who has been named as the Chairman of Tesla after the resignation of Elon Musk?

1.Tim Cook

2.Robyn Denholm

3.Jeff Bezos

4.Joe Rogan

Ans: 2 – Robyn Denholm

8.What is the prediction of India’s GDP for the year 2019 by the Moody’s Investor Service?

1.7.3%

2.7.5%

3.7.4%

4.7.6%

Ans: 1 – 7.3%

9.What is the minimum tenor for borrowing through the ECB route after the RBI liberalised the norms governing the ECB for infrastructure firms?

1.5 years

2.3 Years

3.2 Years

4.6 Years

Ans: 2 – 3 Years

10.Which organisation issued stamps with lamps to mark the celebration of Deepavali recently?

1.Universal Postal Union

2.Royal Mail

3.Department Of Posts, India

4.United Nations Postal System

Ans: 4 – United Nations Postal System

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here