Current Affairs Today Quiz 7th & 8th November 2018

0
295
current affairs Quiz of 7th & 8th November 2018
current affairs Quiz of 7th & 8th November 2018

Current Affairs Today Quiz 7th & 8th

November 2018

Take daily current affairs Quiz of 7th & 8th November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 7th & 8th November 2018.

Cracku Pass – Just Rs. 99

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which ministry has organised the 5th Women Of India Organic Festival 2018 in New Delhi?

1.Ministry Of Women & Child Development

2.Ministry Of Agriculture

3.Ministry Of Science & Technology

4.Ministry of Environment, Forest & Climate Change

Ans: 1 – Ministry Of Women & Child Development

2.Which Malayalam film will be the opening film in the International Film Festival Of India which is to commence at Goa?

1.Charlie

2.Varathan

3.Olu

4.Ranam

Ans: 3 – Olu

3.For how many years was India recently elected to the International Telecommunications Union Council?

1.2 years

2.5 years

3.4 years

4.3 years

Ans:3 – 4 years

4.Who are the authors of the book ‘The Fire Burns Blue: A History of Women’s Cricket In India’ ?

1.Karunya Keshav & Siddhantha Pathak

2.Vikram Seth & Siddhantha Pathak

3.Karunya Keshav & Salman Rushdie

4.Jhumpa Lahiri & Kiran Desai

Ans: 1 – Karunya Keshav & Siddhantha Pathak

5.Who has been selected for the Raja Ram Mohan Roy Award 2018 for his contribution to the journalism presented by the Press Council Of India ?

1.N. Ravi

2.N. Ram

3.Ramesh Tiwari

4.P. Raja

Ans: 2 – N. Ram

6.Who has decided to set up Digital Public Credit Registry to capture the details of all borrowers?

1.Government Of India

2.Indian Banks Association

3.Reserve Bank Of India

4.Insurance Regulatory & Development Authority Of India

Ans: 3 – Reserve Bank Of India

7.Who has inaugurated the Signature Bridge over Yamuna River, also known as the Delhi’s Eiffel Tower in Delhi?

1.Narendra Modi

2.Arvind Kejriwal

3.Manish Sisodia

4.Anil Baijal

Ans: 2 – Arvind Kejriwal

8.On which date was the International Day For Preventing the Exploitation Of the Environment In War & Armed Conflict observed?

1.November 5th

2.November 6th

3.November 7th

4.November 8th

Ans: 2 – November 6th

9.Who has written the book named ‘Notes of a Dream: The Authorised Biography of A.R.Rahman’ ?

1.Kushwant Singh

2.Krishna Trilok

3.Sarath Chandra Chattopdhyaya

4.Amitav Ghosh

Ans: 2 – Krishna Trilok

10.Which district was renamed as the Ayodhya in the state of Uttar Pradesh by CM Yogi Adiyanath ?

1.Faizabad

2.Lucknow

3.Meerut

4.Noida

Ans: 1 – Faizabad

11.Lucknow’s Ekana Cricket Stadium was renamed after ____

1.A.P.J.Abdul Kalam

2.Atal Bihari Vajpayee

3.Sardar Vallabhai Patel

4.Somnath Chatarjee

Ans: 2 – Atal Bihari Vajpayee

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here