Current Affairs Today Quiz 6th December 2018

0
280
Current Affairs Today Quiz 6th December 2018
Current Affairs Today Quiz 6th December 2018

Current Affairs Today Quiz 6th December 2018

Take daily current affairs Quiz of 6th December 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 6th December 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.What is the name of the India’s heaviest communication satellite that was launched successfully from French Guiana recently?

1.GSAT-11

2.GSAT-10

3.GSAT-4

4.GSAT-6

Ans: 1 – GSAT-11

2.According to the 5th Bimonthly Monetary Policy statement of RBI, what is the GDP projection for the year 2018-19?

  1. 7.2%

2. 7.5%

3. 7.4%

4. 7.1%

Ans: 3 –  7.4%

3.According to the 5th Bimonthly Monetary Policy statement of RBI, what is the repo rate under the Liquid Adjustment Facility?

  1. 6.25%

2. 6.75%

3. 6.85%

4. 6.5%

Ans: 4 – 6.5%

4.What is the name of the Military Exercise between Indian & USA Air Force i.e, taking place at the West Bengal currently?

1.Pitch Black

2.Cope India

3.Indra

4.Yudh Abhyas

Ans: 2 – Cope India

5.Where was the 80th Session of Policy Commission Meeting of the World Customs Organisation concluded recently?

1.New Delhi

2.Mumbai

3.Chennai

4.Bangalore

Ans: 2 – Mumbai

6.Who is the present Chief coach of the Indian Women Wrestling team?

1.Ramesh Powar

2.Kuldeep Singh

3.Sushir Saha

4.Satpal Singh

Ans: 2 – Kuldeep Singh

7.Which Indian Cricketer has announced retirement from all forms of cricket recently?

1.Shikhar Dhawan

2.M.S.Dhoni

3.Hardik Pandya

4.Gautam Gambhir

Ans: 4 – Gautam Gambhir

8.Who are the athletes to be named as the IAAF Athletes Of The Year 2018?

1.Eliud Kipchoge & Caterine Ibarguen

2.Mutaz Essa Barshim and Nafissatou Thiam

3.Usain Bolt & Almaz Ayana

4.Ashton Eaton & Almaz Ayana

Ans: 1 – Eliud Kipchoge & Caterine Ibarguen

9.What is the India’s position in the Global Passport Power Rank 2018 by Arton Capital?

  1. 56

2. 66

3. 76

4. 86

Ans: 2 – 66

10.Where was the 2nd meeting of the Niti Forum For the North East held?

1.Assam

2.Tripura

3.Mizoram

4.Manipur

Ans: 1 – Assam

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here