Current Affairs Today Quiz 4th December 2018

0
272
Current Affairs Today Quiz 4th December 2018
Current Affairs Today Quiz 4th December 2018

Current Affairs Today Quiz 4th December 2018

Take daily current affairs Quiz of 4th December 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 4th December 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.In which year is India going to host the G20 summit as announced in the recent G20 Summit at Buenos Aires, Argentina?

1.2021

2.2020

3.2022

4.2023

Ans: 3 – 2022

2.When was the United Nations International Day of Persons With Disabilities observed world wide?

1.December 4

2.December 3

3.December 5

4.December 2

Ans: 2 – December 3

3.Which among the following items is put in restricted category recently by the Directorate General Of Foreign Trade?

1.Paper

2.Electronics

3.Gold dore

4.Silver

Ans: 3 – Gold dore

4.Who became the first Indian to win gold at the Commonwealth Championship?

1.Manpreet Singh

2.Vishal Thapar

3.Karan Singh

4.Bhavani Devi

Ans: 4 – Bhavani Devi

5.What is the name of the India’s first engineless train that has a speed greater than 180Kmph?

1.Train-18

2.Train-11

3.Train-10

4.Train-19

Ans: 1 – Train-18

6.Where was the first India’s Health and Wellness Centre under Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana inaugurated by PM Narendra Modi?

1.Baroda

2.Bijapur

3.Bandipur

4.Bastar

Ans: 2 – Bijapur

7.According to Moody’s, What will be the real GDP growth rate for the year 2018-19?

  1. 7.1%

2. 7.2%

3. 7.5%

4. 7.4%

Ans: 2 –  7.2%

8.Who is the first Indian to be appointed as the member of Judges Committee of International Shooting Sports Federation (ISSF)?

1.Abhinav Bindra

2.Rajyavardhana Singh

3.Pawan Singh

4.Jitu Rai

Ans: 3 – Pawan Singh

9.Who has won the 2018 Badminton Tata Open India International Challenge Men’s Singles Title?

1.Kidambi Srikanth

2.Kento Momoto

3.Parupalli Kashyap

4.Lakshya Sen

Ans: 4 – Lakshya Sen

10.Which Delhi Minister was awarded with the PETA’s ‘Hero To Animals’ award for banning Chinese Manjha?

1.Sandeep Kumar

2.Gopal Rai

3.Satyendra Jain

4.Imran Hussain

Ans: 4 – Imran Hussain

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here