Current Affairs Today Quiz 31st October 2018

0
464
Current Affairs Today Quiz 31st october 2018
Current Affairs Today Quiz 31st october 2018

Current Affairs Today Quiz 31st October 2018

Take daily current affairs Quiz of 31st october 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 31st october 2018.

Cracku Pass – Just Rs. 99

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which is the first country in the world to launch sovereign blue bond with the assistance of World Bank?

1.Seychelles

2.Maldives

3.Mauritius

4.Sri Lanka

Ans: 1 – Seychelles

2.Who was elected the new President of Brazil?

1.Michel Temer

2.Jair Bolsonaro

3.Dilma Royseff

4.Sergio Moro

Ans: 2 – Jair Bolsonaro

3.Who won the Driver’s World Championship Title 2018 for the 5th time?

1.Max Verstappen

2.Lewis Hamilton

3.Sebastian Vettel

4.Daniel Riccardio

Ans: 2 – Lewis Hamilton

4.Which country is the partner country for the 25th DST- CII Technology Summit 2019?

1.Japan

2.Denmark

3.Norway

4.Netherlands

Ans: 4 – Netherlands

5.Which among the following days are observed on 31st October 2018 ?

1.World Savings Day

2.World Cities Day

3.Rashtriya Ekta Diwas

4.All of the above

Ans: 4 – All of the above

6.Who chaired 19th meeting of the Financial Stability & Development Council which was recently held in New Delhi?

1.Urjit Patel

2.Arun Jaitley

3.Rangarajan

4.Piyush Goyal

Ans: 2 – Arun Jaitley

7.In which region did Supreme Court ban the 10 year old diesel vehicles & 15 year old petrol vehicles recently?

1.Mumbai

2.Gurugram

3.Noida

4.New Delhi – NCR

Ans: 4 – New Delhi – NCR

8.Who is the Prime minister of Italy who attended the India-Italy Technology Summit in New Delhi ?

1.Giuseppe Conte

2.Matteo Renzi

3.Mario Monti

4.Erico Letta

Ans: 1 – Giuseppe Conte

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

9.Where was the first robotic dinosaurs gallery of India inauguarated?

1.Haryana

2.Maharashtra

3.Madhya Pradesh

4.Punjab

Ans: 4 – Punjab

10.Which state emerged as the Overall Champions in the Northeast Olympics Of India conducted for the first time in Imphal, Manipur?

1.Meghalaya

2.Nagaland

3.Sikkim

4.Manipur

Ans: 4 – Manipur

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here