Current Affairs Today Quiz 28th November 2018

0
238
Current Affairs Today Quiz 28th November 2018
Current Affairs Today Quiz 28th November 2018

Current Affairs Today Quiz 28th November 2018

Take daily current affairs Quiz of 28th November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 28th November 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Where is the 2018 13th edition of G20 Summit going to take place?

1.Buenos Aires, Argentina

2.Washington, USA

3.Beijing, China

4.Tokyo, Japan

Ans: 1 – Buenos Aires, Argentina

2.What is the theme of the International Tourism Mart held for the first time in Tripura?

1.Northeast Tourism

2.Marine Tourism

3.Creative Tourism

4.Adventure Tourism

Ans: 4 – Adventure Tourism

3.Which Country has won the FIH 2018 International Women’s Hockey Champions Trophy held in China?

1.Australia

2.Germany

3.Netherlands

4.Ireland

Ans: 3 – Netherlands

4.Which state was awarded the best state in performing organ donation at the event of Indian Organ Donation Day observed on 27th November?

1.Maharashtra

2.Tamil Nadu

3.Kerala

4.Karnataka

Ans: 2 – Tamil Nadu

5.According to the Global Wage Report 2018/2019 by ILO, which country in South Asia has recorded the highest real average wage growth from 2008-17? 

1.India

2.Maldives

3.Myanmar

4.Sri Lanka

Ans: 1 – India

6.Who was appointed as the Convenor of the Direct Tax Law Task Force formed to frame new Direct Tax Code?

1.Sunil Arora

2.Akilesh Yadav

3.Akilesh Ranjan

4.Ram Naik

Ans: 3 – Akilesh Ranjan

7.Who has won the bronze medal in the vault event at the 2018 Artistic Gymnastics World Cup held in Germany?

1.Simone Biles

2.Deepa Karmakar

3.Gabby Douglas

4.Shannon Miller

Ans: 2 – Deepa Karmakar

8.Which body is going to conduct the 2019 LOGIX at New Delhi?

1.Exports & Imports Bank

2.Federation Of Indian Export Organisation

3.Dept Of Industrial Policy & Promotion

4.The Institute Of Export Management

Ans: 2 – Federation Of Indian Export Organisation

9.To improve the urban services in which state was the loan agreement of 75million$ made between the Government Of India & Asian Development Bank recently?

1.Kerala

2.Tamil Nadu

3.Karnataka

4.Bihar

Ans: 3 – Karnataka

10.Who was the Indus Valley & Tamil Brahmi Script scholar who passed away recently?

1.Sankara Verman

2.Iravatham Mahadevan

3.Narayan Mani

4.Shiva Devan

Ans: 2 – Iravatham Mahadevan

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here