Current Affairs Today Quiz 27th November 2018

0
312
Current Affairs Today Quiz 27th November 2018
Current Affairs Today Quiz 27th November 2018

Current Affairs Today Quiz 27th November 2018

Take daily current affairs Quiz of 27th November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 27th November 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who has won the 2018 Syed Modi Badminton Championship Men’s Singles title at Lucknow?

1.Parupalli Kashyap

2.Kidambi Srikanth

3.Sameer Verma

4.Sourabh Verma

Ans: 3 – Sameer Verma

2.Which PSU became the first PSU to win the CII-EXIM Bank Business Excellence Award at the Quality Summit, Bangalore?

1.Bharat Electronics Limited

2.Bharat Heavy Electricals Limited

3.Hindustan Aeronautics Limited

4.Hindustan Petrochemicals Limited

Ans: 1 – Bharat Electronics Limited

3.Which state is the best performer in implementing the Ayushman Bharat Yojana according to the National Health Agency?

1.Maharashtra

2.Gujarat

3.Madhya Pradesh

4.Chattisgarh

Ans: 2 – Gujarat

4.What is the name of the National Festival for Children of Child Care Institutions that was recently inaugurated by the Ministry of Women & Child Development?

1.Childrenschool-2018

2.Childhome-2018

3.Patsala-2018

4.Hausla-2018

Ans: 4 – Hausla- 2018

5.Where was the Dera Baba Nanak Kartapur Sahib Corridor inaugurated by the Vice-President of India recently for the easy travel of Sikh pilgrims to Sahib Karatarpur in Pakistan?

1.Punjab

2.Haryana

3.Rajasthan

4.Jammu&Kashmir

Ans: 1 – Punjab

6.Who is appointed as the next Chief Election Commissioner Of India?

1.O.P.Rawat

2.Sunil Arora

3.Madhav Narayan

4.Rakesh Srivastava

Ans:2 – Sunil Arora

7.Who has won the Abu Dhabi Formula 1 Grand Prix title?

1.Sebastian Vettel

2.Daniel Riccardio

3.Lewis Hamilton

4.Max Verstappen

Ans: 3 – Lewis Hamilton

8.Where was the 70 feet 2ndHighest Buddha statue in the country unveiled recently by the state Chief Minister?

1.Bihar

2.Uttar Pradesh

3.Uttarakhand

4.Karnataka

Ans: 1 – Bihar

9.On which day was the National Constitution Day observed across the country?

1.November 26

2.November 27

3.November 28

4.November 29

Ans: 1-November 26

10.Where was the World’s first ever Underground luxury grand hotel unveiled recently?

1.Beijing

2.Tokyo

3.Shanghai

4.Seoul

Ans: 3-Shanghai

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here