Current Affairs Today Quiz 27th, 28th and 29th October 2018

0
349
Current Affairs Today Quiz 27th, 28th & 29th october 2018
Current Affairs Today Quiz 27th, 28th & 29th october 2018

Current Affairs Today Quiz 27th, 28th & 29th October 2018

Take daily current affairs Quiz of 27th, 28th & 29th october 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 27th, 28th & 29th october 2018.

Cracku Pass – Just Rs. 99

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who was appointed as the first female president of Ethiopia recently?

1.Sahle – Work Zewde

2.Sayyida Nafisa

3.Ingrid Mattson

4.Azizah Y. al-Hibri

Ans: 1 – Sahle – Work Zewde

2.Where was Trident Juncture, the NATO’s biggest military exercise since cold war held recently ?

1.Netherlands

2.Denmark

3.Norway

4.Ukraine

Ans: 3 – Norway

3.BSVI emission norms will come into effect throughout the India from ____

1.April 1, 2019

2.April 1, 2022

3.April 1, 2021

4.April 1, 2020

Ans: 4 – April 1, 2020

4.Who among the following was presented with 1st World Agriculture Prize by the Vice President of India?

1.Norman Borlaug

2.George Washington Carver

3.Rachel Carson

4.M.S.Swaminathan

Ans: 4 – M.S.Swaminathan

5.Who is the former Srilankan President who has been appointed as the new Prime Minister of Sri Lanka recently?

1.Mahinda Rajapaksa

2.Ranil Wickremsinghe

3.Maithripala Sirisena

4.Gotabhaya Rajapaksa

Ans: 1 – Mahinda Rajapaksa

6.According to Electoral Bond Scheme, Electoral bonds shall be valid for how many days from the date of issue?

1.20 calender days

2.25 calender days

3.10 calender days

4.15 calender days

Ans: 4 – 15 calender days

7.Which among the following days have been observed on 27th October,2018?

1.Infantry day

2.Audiovisual heritage day

3.World Animation day

4.Both 1 & 2

Ans: 4 – Both 1 & 2

8.Vigilance Awareness Week with the theme ‘ Eradicate corruption – Build a New India ‘is to be observed from ____

1.29th oct – 3rd nov

2.29th oct – 4th nov

3.29th oct – 6th nov

4.29th oct – 2nd nov

Ans: 1 – 29th oct – 3rd nov

9.Which Miniratna PSU received the ‘ Top Challengers Award ‘ for its performance during FY 2017 – 18?

1.Bharat Earth Movers Limited

2.Bharat Electronics Limited

3.Bharat Heavy Electricals Limited

4.Hindustan Shipyard Limited

Ans: 1 – Bharat Earth Movers Limited

10.Who was the veteran BJP leader & former Delhi CM who passed away recently ?

1.Brahm Prakash Yadav

2.Gurmukh Nihal Singh

3.Sheila Dixit

4.Madan Lal Khurana

Ans: 4 – Madan Lal Khurana

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

11.Which country secured the top position in the latest FIFA rankings ?

1.France

2.Belgium

3.Brazil

4.India

Ans: 2 – Belgium

12.Who became the first tennis player to receive Chris Evert WTA World no.1 Trophy ?

1.Simona Halep

2.Serena Williams

3.Venus Williams

4.Maria Sharapova

Ans: 1 – Simona Halep

13.What is the name of the lander aboard Chandrayaan – 2 which was successfully tested recently?

1.Vikram

2.Sarabhai

3.Arjun

4.Aryabhat

Ans: 1 – Vikram

14.Who is the head of the panel of the governors constituted to make a report on doubling farmers income?

1.Satya Pal Malik

2.Ram Naik

3.Ganeshi Lal

4.Lalji Tandon

Ans: 2 – Ram Naik

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here