Current Affairs Today Quiz 26th October 2018

0
323
Current Affairs Today Quiz 26th october 2018
Current Affairs Today Quiz 26th october 2018

Current Affairs Today Quiz 26th October 2018

Take daily current affairs Quiz of 26th october 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 26-10-2018.

75 IBPS Clerk mocks for just Rs. 199 (latest pattern)

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which among the following organisations has released the Employment Outlook of the India covering the period from september 2017 to august 2018 using the information from EPFO,NPS, ESIC schemes recently?

1.Central Statistics Office

2.International Labour Organisation

3.Ministry of Labour & Employment

4.Employment Provident Fund Organisation

Ans: 1 – Central Statistics Office

2.Where did the President of India inaugurate International Arya Mahasammelan – 2018 ?

1.Mumbai

2.Hyderabad

3.New Delhi

4.Patna

Ans: 3– New Delhi

3.What is the theme of the 10th Nuclear Energy Conclave inaugurated by the Minister of State (Independent Charge) for the Ministry of Development of North Eastern Region, Prime Minister Office, Personnel, Public Grievances and Pensions, Department of Atomic Energy and Department of Space Dr.Jitendra Singh ?

1.Nuclear Power – Towards Sustainable Energy

2.Nuclear Power – Towards a Sustainable World

3.Nuclear Power – Towards Renewable Energy

4.Nuclear Power – Towards a Clean & Base Load Energy

Ans: 4 – Nuclear Power – Towards a Clean & Base Load Energy

4.Who has been awarded with the Tagore Award for Cultural Harmony for the year 2014 ?

1.Rajkumar Singhajit Singh

2.Chhayanut

3.Ram Vanji Sutar

4.Raman Singh

Ans:1– Rajkumar Singhajit Singh –   2014   –  Manipuri dance

Chhayanut                     –              2015    –  Cultural Organisation of Bangladesh

Ram Vanji Sutar             –              2016     –  Sculptor

5.Which among the following countries has been awarded with Commonwealth Association For Public Administration & Management Award 2018 ?

1.India

2.Australia

3.Singapore

4.South Korea

Ans: 1 – India

6.Who has been appointed as the new MD & CEO of the Paytm Payments Bank ?

1.Amitabh Chaudhary

2.Satish Kumar Gupta

3.Renu Satti

4.Saurabh Kumar

Ans: 2 – Satish Kumar Gupta

7.According to the ADB’s report titled Asian Economic Integration Report 2018 which among the following countries contributed to the most international migrants in 2017 ?

1.India

2.China

3.Japan

4.South Korea

Ans: 1 – India

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

8.Which of the following states has joined the list of states comprising Andhra Pradesh, Telangana, Maharashtra to ban cancer causing herbicide Glyphosate ?

1.Punjab

2.Chattisgarh

3.Haryana

4.Madhya Pradesh

Ans: 1 – Punjab

9.Who among the following is heading the Group of Ministers set up to look into sexual harrasment at work place ?

1.Maneka Gandhi

2.Smriti Irani

3.Rajnath Singh

4.Narendra Modi

Ans: 3 – Rajnath Singh

10.What is the name of the cell – sized robots recently developed by the MIT scientists to detect diseases & monitor oil & gas pipelines ?

1.Syncells

2.Keratin cells

3.Prosthetic cells

4.Naturocells

Ans: 1 – Syncells

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here