Current Affairs Today Quiz 25th October 2018

0
520
Current Affairs Today Quiz 25th October 2018
Current Affairs Today Quiz 25th October 2018

Current Affairs Today Quiz 25th October 2018

Take daily current affairs Quiz of 25th october 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 25-10-2018.

75 IBPS Clerk mocks for just Rs. 199 (latest pattern)

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who was appointed as the new interim Director of CBI amid CBI bribery case investigation?

1.Alok Verma

2.Rakesh Asthana

3.M.Nageswara Rao

4.Rajiv Mahrishi

Ans:3 – M.Nageswara Rao

2.What is the name of the Saudi journalist , a contributor to The Washington Post who was believed to be killed in the Saudi Consulate of Istanbul ?

1.Jamal khashoggi

2. Mohammed bin Salman

3.Mohammed Qureshi

4.Jamal Malik

Ans:1 – Jamal khashoggi

3.Who has been conferred with Seoul Peace Prize 2018 recently for his contribution to the economic growth of India & the world?

1.Arun Jaitley

2.Manmohan Singh

3.Pranab Mukharjee

4.Narendra Modi

Ans:4- Narendra Modi

4.Who among the following is the fastest batsman to reach 10,000 runs in ODIs?

1.Sachin Tendulkar

2.Rahul Dravid

3.Virat Kohli

4.Sunil Gavaskar

Ans:3– Virat Kohli

5.Who is the NCERT Professor heading the expert group, formed to formulate the policy to reduce weight of the bags of school going students?

1.Ranjana Arora

2.Ranjan Gogoi

3.saurabh Sen

4.Neeta Arora

Ans:1– Ranjana Arora

6.Where was the first trilateral meeting of Afghanistan, Iran, India on Chabahar port held?

1.New Delhi

2.Mumbai

3.Kabul

4.Tehran

Ans:4– Tehran

7.What is the name of the committee formed under Inter Creditor Agreement to resolve stressed assets forĀ  theĀ corporate borrowers , who have taken loans for 50 crore & above?

1.Overseeing Committee

2.Bankers Committee

3.Creditors Committee

4.Debtors Committee

Ans:1– Overseeing Committee

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

8.Which among the following was awarded with UNCTAD Award for promoting investment in sustainable development?

1.Invest India

2.Startup India

3.Innovate India

4.Standup India

Ans:1– Invest India

9.Which Ro-Pax Ferry Service was successfully tested recently across Gulf of Cambay ?

1.Godra- Dahej Ro-Pax Ferry Service

2.Gogha- Dahej Ro-Pax Ferry Service

3.Gandhinagar- Vadodara Ro-Pax Ferry Service

4.Surat- Rajkot Ro-Pax Ferry Service

Ans:2– Gogha- Dahej Ro-Pax Ferry Service

10.Which among the following funds has been recently approved by the cabinet?

1.Fisheries and Aquaculture Infrastructure Development Fund

2.Apiculture and Aquaculture Infrastructure Development Fund

3.Horticulture and Aquaculture Infrastructure Development Fund

4.Dairy and Horticulture Infrastructure Development Fund

Ans:1– Fisheries and Aquaculture Infrastructure Development Fund

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here