Current Affairs Today Quiz 23rd October 2018

0
263
Current Affairs Today Quiz \n23rd October 2018
Current Affairs Today Quiz \n23rd October 2018

Current Affairs Today Quiz 23rd October 2018

Download daily current affairs Quiz PDF of 23rd october 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on general awareness of 23-10-2018.

75 IBPS Clerk mocks for just Rs. 199 (latest pattern)

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who among the following has clinched silver medal in the world wrestling championship 2018 held in Budapest,Hungary?

1.Bajrang punia

2.sushil kumar

3.Yogeswar Dutt

4.Takuto otoguro

Ans:1-Bajrang punia. Takuto otoguro has won gold in the world wrestling championship 2018.

2.who has been awarded with sri Lal bahadur shastri national award in public administration for 2018 by venkaiah naidu?

1.Fali s.nariman

2.Gopal krishna gandhi

3.Bindeshwar pathak

4.prannoy roy

ans:1-Fali s.nariman

3.According to CBDT statistics, the direct tax-GDP ratio for the FY 2017-18 is

1.6%

2.4.98%

3.5.98%

4.6.98%

ans:3–  5.98%

4.What is the growth in the number of returns filed from the FY 2013-14 to FY 2017-18?

1.>70%

2.>56%

3.>80%

4.>90%

ans:3 – >80%

5.Expand e-Mitra , the app which has been launched in the recent workshop on health and nutrition initiatives under Aspirational District Programme

1.Mobile Integrated Tool Kit RMNCH+A

2.Mobile Interactive Tool Kit RMNCH+A

3.Mobile Integrated True Kit reader

4.Mobile Integrated Tool Kit Reader

ans:1-Mobile Integrated Tool Kit RMNCH+A

6.Which team has won the Vijay Hazare Trophy in the final match conducted at M.chinnaswamy stadium, Bengaluru?

1.Delhi

2.Mumbai

3.Hyderabad

4.Chennai

ans:2-Mumbai

7.Where did President Ram Nath Kovind  inaugurate Vishawashanti Ahimsa Sammelan recently?

1.Mangi Tungi

2.Jodhpur

3.Kolkata

4.Indore

ans;1- Mangi Tungi, Nasik, Maharashtra

8.The name of the report presented by the Insolvency Law Committee to the ministry of finance & corporate affairs

1.Domestic insolvency report

2.corporate insolvency report

3.LLP insolvency report

4.Cross border insolvency report

ans:4- Cross border insolvency report

9.In which place in the country Women Of India Organic Festival is going to be held?

1.Mumbai

2.Hyderabad

3.New Delhi

4.Kolkata

ans:3- Indira Gandhi National Centre for the Arts , New Delhi

10.What is the programme that has been conducted by  the Air force station Nal marking the 86th anniversary of IAF?

1.IAF ON FIRE

2.vayusena prathidhwani

3.wings of IAF

4.Vayusena pradarshani

ans:4- Vayusena pradarshani

[poll id="1"]

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here