Current Affairs Today Quiz 22nd October 2018

0
454
Current Affairs Quiz \n22nd October 2018
Current Affairs Quiz n22nd October 2018

Current Affairs Today Quiz 22nd October 2018

Download daily current affairs Quiz PDF of 22nd october 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on general awareness of 22-10-2018.

75 IBPS Clerk mocks for just Rs. 199 (latest pattern)

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which among the following will symbolize the Indian soldiers sacrifice in the 1st world war when the world marks the centenary of the 1st world war?

1.poppy

2.marigold

3.jasmine

4.lotus

ans:2-marigold

2.Who is the special director of CBI who has been accused in the recent bribery case?

1.Rakesh asthana

2.Alok verma

3.Rajiv mehrishi

4.O.P.Rawat

ans:1-Rakesh asthana. Alok verma is the director of CBI

3.Where did PM Modi unveil the National Police Memorial which has been dedicated to the nation?

1.Mumbai

2.New Delhi

3.Chennai

4.Hyderabad

ans:2-New Delhi

4.What is the name of the cold war treaty that banned the development of short & medium range (500-5000 km) nuclear missiles?

1.NPT- treaty on the non-proliferation of nuclear weapons

2.Anti ballistic missile treaty

3.Comprehensive nuclear test ban treaty

4.Intermediate range nuclear forces treaty

ans:4-Intermediate range nuclear forces treaty

5.where was the India – carpet expo held recently?

1.Varanasi

2.Allahabad

3.Lucknow

4.Kanpur

ans:1-Varanasi

6.In which year was Azad Hind Govt established whose anniversary has been recently celebrated at Red Fort?

1.1942

2.1943

3.1941

4.1940

ans:2-1943

7.Where was ASEANĀ  defence ministers meeting held recently which has been attended by the defence minister Nirmala Sitharaman?

1.Singapore

2.Myanmar

3.Malaysia

4.Indonesia

ans:1-singapore. Theme: “strengthening cooperation, building resilience”

8.How many medals did India take home at the summer youth olympics , Buenos Aires?

1.2 gold , 8 silver , 3 bronze

2.3 gold , 9 silver , 1 bronze

3.4 gold , 8 silver , 2 bronze

4.3 gold , 9 silver , 2 bronze

ans:2- 3 gold , 9 silver, 1 bronze

9.who became the first Indian to win gold at the Youth Olympics?

1.Shooter- Manu Bhaker

2.Weightlifter- jeremy lalrinnunga

3.Shooter- saurabh chaudhary

4.Weight lifter- venkat ragala

ans: 2 – Weightlifter- Jeremy Lalrinnunga

10.Who among the following are the gold winners in the 2018 summer youth olympics?

1.Suraj panwar & akash malik

2.Tababi devi & Tushar mane

3.Praveen chitravel & Akash malik

4.Manu bhaker & saurabh chaudhary

ans:4- Manu bhaker & Saurabh chaudhary – shooting. Praveen chitravel won bronze medal in men’s triple jump.

[poll id="1"]

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here