Current Affairs Today Quiz 20th November 2018

0
323
Current Affairs Today Quiz 20th November 2018
Current Affairs Today Quiz 20th November 2018

Current Affairs Today Quiz 20th November 2018

Take daily current affairs Quiz of 20th November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 20th November 2018 from PIB, DD News & Hindu Newspaper useful for UPSC, SSC, RPF & Banking exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which units definition has been revised at the 26th (CGPM) Meeting of General Conference on Weights & Measures at France?

1.Kilogram, Metre & Second

2.Ampere, Mole, Kelvin & Candela

3.Both 1 & 2

4.Gram, Millimetre & Hour

Ans:  3 – Both 1 & 2

2.Where was the 25th Edition of the Singapore – India Maritime Bilateral Exercise SIMBEX held recently?

1.Tengkah

2.Visakhapatnam

3.Cochin

4.Sengkang

Ans: 2 – Visakhapatnam

3.Who has won the Association Of Tennis Professionals tour finals held at London?

1.Novak Djokovic

2.Roger Federer

3.Rafael Nadal

4.Alexander Zverev

Ans: 4 – Alexander Zverev

4.What is the theme of the World Toilet Day observed worldwide on November 19th?

1.When Nature Calls

2.Nature & Humans

3.Humans & Sanitation

4.Sanitation in the World

Ans: 1 – When Nature Calls

5.Who has been recently conferred with ‘Universal Acceptance Thought Leader Award’ by the ‘Universal Acceptance Steering Group’ for providing email service in local script?

1.Mamata Benerjee

2.Vasundara Raje

3.Narendra Modi

4.N.Chandra Babu Naidu

Ans: 2 – Vasundara Raje

6.Where was the International Children Theatre Festival called ‘Jashne Bachpan’ celebrated recently?

1.Mumbai

2.New Delhi

3.Kolkata

4.Goa

Ans: 2 – New Delhi

7.Who is the new director of Enforcement Directorate?

1.Sanjay Kumar Mishra

2.Sanjay Mitra

3.G.Satheesh Reddy

4.M.Nageswara Rao

Ans:  1 – Sanjay Kumar Mishra

8.Which state became the third state to ban the hookah bars or lounges after Maharashtra & Gujarat?

1.Chattisgarh

2.Punjab

3.Haryana

4.Madhya Pradesh

Ans: 2 – Punjab

9.Where was the Asia-Pacific Economic Cooperation Summit 2018 held?

1.Papa New Guinea

2.Japan

3.Philippines

4.Malaysia

Ans: 1 – Papa New Guinea

10.Where was the Indo-Japan Business Council business festival called Konnichiwa-Pune recently held?

1.Satara

2.Pune

3.Cochin

4.Thiruvanathapuram

Ans: 2 – Pune

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here