Current Affairs Today Quiz 19th December 2018

0
302
Current Affairs Today Quiz 19th December 2018
Current Affairs Today Quiz 19th December 2018

Current Affairs Today Quiz 19th December 2018

Take daily current affairs Quiz of 19th December 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 19th December 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is the former Nepal’s Prime Minister who passed away recently?

1.Pushpa Kumar Dahal

2.Madhav Kumar

3.Tulsi Giri

4.Gagan Thapa

Ans: 3 – Tulsi Giri

2.When is the International Day Of Migration observed worldwide?

1.December 15

2.December 16

3.December 17

4.December 18

Ans: 4 – December 18

3.Which nuclear power station in India has created a world record for operating continuously for 941 days?

1.Kaiga Unit-1

2.Kalpakkam Unit-1

3.Rawatbhata Unit-1

4.Kakrapara Unit-1

Ans: 1 – Kaiga Unit-1

4.Which Bihar sweet has been GI tagged recently?

1.Kesaria

2.Thekua

3.Silao Khaja

4.Kurma

Ans: 3 – Silao Khaja

5.Who is newly appointed as the Additional Solicitor General of the country?

1.Tushar Mehta

2.Madhavi Divan

3.Indu Malhotra

4.K.Venugopal

Ans: 2 – Madhavi Divan

6.What is the rank of India in the World Economic Forum’s Gender Gap Index?

  1. 90

2. 101

3. 100

4. 108

Ans: 4 – 108

7.Which country topped the World Economic Forum’s Gender Gap Index?

1.Iceland

2.Norway

3.Sweden

4.Denmark

Ans: 1– Iceland

8.Who among the following has been named the PETA India 2018 Person Of The Year?

1.Shashi Tharoor

2.Anushka Sharma

3.R.Madhavan

4.Sonam Kapoor

Ans: 4 – Sonam Kapoor

9.Who is the head of the committee that was formed to restructure the Income Tax Department?

1.Sushil Chandra

2.S.K.Dash

3.Jamuna Singh

4.Ajay Pandey

Ans: 2 – S.K.Dash

10.What is the Merriam Webster’s 2018 word of the year?

1.Climate

2.Gender Gap

3.Toxic

4.Justice

Ans: 4 – Justice

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here