Current Affairs Today Quiz 13th November 2018

0
228
current affairs Quiz of 13th November 2018
current affairs Quiz of 13th November 2018

Current Affairs Today Quiz 13th November 2018

Take daily current affairs Quiz of 13th November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 13th November 2018.

Cracku Pass – Just Rs. 99

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who has inaugurated the 2 day Global Cooling Innovation Summit in New Delhi?

1.Narendra Modi

2.Dr.Harsh Vardhan

3.R.K.Singh

4.Radha Mohan Singh

Ans: 2 – Dr.Harsh Vardhan

2.Between which of the following Countries is the bilateral naval exercise Samudra Shakti going to be conducted?

1.India & Indonesia

2.India & Malaysia

3.India & Myanmar

4.India & Sri Lanka

Ans: 1 – India & Indonesia

3.Who has won the Formula One Brazilian Grand Prix recently?

1.Max Verstappen

2.Daniel Ricciardio

3.Sebastian Vettel

4.Lewis Hamilton

Ans: 4 – Lewis Hamilton

4.Who became the first Indian to climb the second highest mountain of Papa New Guinea, Mt.Giluwe?

1.Satyarup Siddhanta

2.Mousumi Khotuva

3.Malli Mastan Babu

4.Arunima Sinha

Ans: 1 – Satyarup Siddhanta

5.Which among the following organisations along with Energy Efficiency Services Limited has jointly organised the 2nd Edition of INSPIRE 2018?

1.Asian Development Bank

2.World Bank

3.New Development Bank

4.Asian Infrastructure & Investment Bank

Ans: 2 – World Bank

6.To Which year was the base year for the calculation of Consumer Price Index changed from 2010 for the estimation of CPI from Jan,2015 ?

1.2013

2.2011

3.2012

4.2014

Ans: 3 – 2012

7.Who was the person popularly known as the Marvel Comics legend, passed away recently?

1.Jacky Kirby

2.Jet Lee

3.Stan Lee

4.Kevin Feige

Ans: 3 – Stan Lee

8.Who is the Indian wrestler to become the World Number one in the Wrestling 65Kg Category?

1.Bajrang Punia

2.Yogeshwar Dutt

3.Jinder Mahal

4.Mahabali Shera

Ans: 1 – Bajrang Punia

9.Which Indian state has banned the import of fish for six months on the view of formalin presence?

1.Maharahtra

2.Kerala

3.West Bengal

4.Goa

Ans: 4 – Goa

10.Which state became the first one in the North-East to have Water Handloom Hut?

1.Mizoram

2.Manipur

3.Nagaland

4.Arunachal Pradesh

Ans: 2 – Manipur

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here