Current Affairs Today Quiz 11th December 2018

0
372
Current Affairs Today Quiz 11th December 2018
Current Affairs Today Quiz 11th December 2018

Current Affairs Today Quiz 11th December 2018

Take daily current affairs Quiz of 11th December 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 11th December 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is the RBI Governor who has resigned recently citing personal reasons?

1.Raghuram Rajan

2.Urjit Patel

3.Viral Acharya

4.N.S.Vishwanathan

Ans: 2 – Urjit Patel

2.Where did the 2nd edition of AviaIndra , a joint air exercise between India & Russia commence?

1.Bikaner

2.Chennai

3.Mumbai

4.Jodhpur

Ans: 4 – Jodhpur

3.Where is the first International Conference on Sustainable Water Management inaugurated recently?

1.Shimla

2.Mohali

3.Srinagar

4.Dehradun

Ans: 2 – Mohali

4.When is the International Human Rights Day celebrated worldwide?

1.December 11

2.December 10

3.December 9

4.December 8

Ans: 2 – December 10

5.Which Major port has registered the highest growth in cargo handling from April-November 2018 according to the official statistics?

1.Mumbai

2.Kolkata

3.Paradip

4.Kamrajar

Ans: 4 – Kamrajar

6.Who became the first Asian/Indian to win the 2018 Mister Supranational Title in Poland?

1. Diego Garcy

2.Gabriel Correa

3.Prathamesh Maulingkar

4.Jitesh Thakur

Ans: 3 – Prathamesh Maulingkar

7.Who is going to be awarded with the 2018 “Best Women Parliamentarian – Rajya Sabha” by the Vice President Venkaiah Naidu?

1.Nirmala Sitharaman

2.Kanimozhi

3.Harsimrat Kaur Badal

4.Maneka Gandhi

Ans: 2 – Kanimozhi

8.What is the strike range of the Agni-V nuclear capable ballistic missile that was tested successfully recently off the Odisha coast?

1.6000 Km

2.3000 Km

3.4000 Km

4.5000 Km

Ans: 4 – 5000 Km

9.Who was awarded with the 2018 Sahithya Academi Award for his novel in Santhali language?

1.Dr. Kolakaluri Enoch

2.Shyam Beshra

3.Ramakrishnan

4.Anees Salim

Ans: 2 – Shyam Beshra

10.Who is the CEO of Myntra, a unit of Walmart owned Flipkart, who has resigned recently from the post?

1.Binny Bansal

2.Ananth Narayanan

3.Sachin Bansal

4.Kalyan Krishnamurthy

Ans: 2 – Ananth Narayanan

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here