Current Affairs Today Quiz 10th, 11th & 12th November 2018

0
360
current affairs Quiz of 10th, 11th & 12th November 2018
current affairs Quiz of 10th, 11th & 12th November 2018

Current Affairs Today Quiz 10th, 11th & 12th November 2018

Take daily current affairs Quiz of 10th, 11th & 12th November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 10th, 11th & 12th November 2018.

Cracku Pass – Just Rs. 99

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is the Union Minister of Parliamentary affairs who passed away recently?

1.Ananth Kumar

2.Ananth Goel

3.Kiren Rijju

4.Harsh Vardhan

Ans: 1 – Ananth Kumar

2.Who is the first woman Secretary-General of the loksabha who has got an extension of one year recently?

1.Durga Shakti Nagpal

2.Snehlatha Shrivastav

3.Sheela Nair

4.Sehna Singh

Ans: 2 – Snehlatha Shrivastav

3.Which bank has got the capital infusion of Rs.3,054 cr from the central government for the financial year 2018-19?

1.Allahabad Bank

2.Andhra Bank

3.State Bank Of India

4.Indian Overseas Bank

Ans: 1 – Allahabad Bank

4.Which state has celebrated its 18th Foundation day on November 9th?

1.Uttar Pradesh

2.Uttarakhand

3.Madhya Pradesh

4.Chattisgarh

Ans: 2 – Uttarakhand

5.Who was appointed as the new Chairman of the Competition Commission of India?

1.Devender Kumar Sikri

2.Sudhir Mittal

3.Ashok Kumar Gupta

4.Santha Verma

Ans: 3 – Ashok Kumar Gupta

6.Who has been recently conferred with the France’s highest Civilian honour,’Knight of the Legion of Honour’?

1.Swati Chaturvedi

2.Jawaharlal Sarin

3.Eisha Sehagal

4.Marin Gario

Ans: 2 – Jawaharlal Sarin

7.Which country became the first country to ban reef killing sun-screen in the world?

1.Palau

2.Thailand

3.Malaysia

4.Zimbabwe

Ans: 1 – Palau

8.Where was the World Internet Conference held, in which the World’s first Artificial Intelligence News Anchor unveiled?

1.Beijing

2.Shanghai

3.Wuzhen

4.Hongkong

Ans: 3 – Wuzhen, China

9.When will the Separate high court of the Andhra Pradesh start functioning as approved by the Supreme Court?

1.Feb 1, 2019

2.Jan 1, 2019

3.April 1, 2019

4.Mar 1, 2019

Ans: 2 – Jan 1, 2019

10.What is the theme of the World Science Day for Peace & Development observed on November 10th?

1.Science, a human right

2.Science in the world

3.Human and Science

4.Science and the World

Ans: 1 – Science, a human right

11.In which country was the Ceremony of Armistice Day held to commemorate the World War 1 on Nov 11th?

1.China

2.USA

3.France

4.Japan

Ans: 3 – France

12.Who has written the book named ‘Arivu’ that explains about the Mouth Cancer & prevention of the disease?

1.Vikram Seth

2.Amithav Ghosh

3.Anita Desai

4.Murali Mohan Chunthar

Ans: 4 – Murali Mohan Chunthar

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here