Current Affairs 9th, 10th & 11th February 2019 Today Quiz

0
289
Current Affairs 9th, 10th & 11th February 2019 Today Quiz
Current Affairs 9th, 10th & 11th February 2019 Today Quiz

Current Affairs  9th, 10th & 11th February 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of  9th, 10th & 11th February 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of  9th, 10th & 11th February 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who has won gold at Weightlifting EGAT cup in Thailand in the 48Kg category?

1.Swati Singh

2.Sanjita Chanu

3.Mirabai Chanu

4.Kavita Devi

Ans:3 – Mirabai Chanu

2.RBI has increased the collateral free agricultural loan to Rs.____ from Rs.1 lakh.

  1. 1.6 lakh

2. 1.7 lakh

3. 1.5 lakh

4.  1.8 lakh

Ans:1 –  1.6 lakh

3.Where is the 2nd ASEAN – India Youth Summit 2019 held?

1.Dispur

2.Guwahati

3.Imphal

4.Shillong

Ans: 2 – Guwahati

4.Which bird is announced as the mascot for the 13th COP to the UN Convention on the Conservation Of Migratory Species to be held in 2020?

1.Painted bush quail

2.Great hornbill

3.Brown rock chat

4.Great Indian Bustard

Ans: 4 – Great Indian Bustard

5.Which bank is awarded with the 2018 Aegis Graham Bell Award in the category of “Innovation in Data Science”?

1.Dena Bank

2.Yes Bank

3.Karur Vysya Bank

4.ICICI Bank

Ans: 2 – Yes Bank

6.Where did the 46 countries Multinational Maritime Exercise “Aman 19” commence?

1.Riyadh

2.Islamabad

3.Karachi

4.Tehran

Ans: 3 – Karachi

7.Which language is added as the 3rd Official Court language in the high courts of Abu Dhabhi recently?

1.Hindi

2.Malayalam

3.Urdu

4.Spanish

Ans: 1 – Hindi

8.On which day is the first ever World Day of Pulses celebrated?

1.February 12

2.February 10

3.February 11

4.February 13

Ans: 2 – February 10

9.Which UN Organisation is celebrating its 100th anniversary in 2019?

1.International Telecommunication Union

2.Food & Agricultural Organisation

3.International Labour Organisation

4.UN Educational, Scientific & Cultural Organisation

Ans: 3 – International Labour Organisation

10.Who is concurrently accredited as the next ambassador of India to the Republic of Marshall Islands?

1.Dinesh Bhatia

2.Sanjay Kumar Verma

3.B.S.Mubarak

4.Sanjiv Ranjan

Ans: 2 – Sanjay Kumar Verma

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here