Current Affairs 7th February 2019 Today Quiz

0
360
Current Affairs 7th February 2019 Today Quiz
Current Affairs 7th February 2019 Today Quiz

Current Affairs 7th February 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 7th February 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 7th February 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Where is the WLPGA Asia LPG Summit 2019 inaugurated?

1.New Delhi

2.Mumbai

3.Chennai

4.Shillong

Ans: 1 – New Delhi

2.Who is the BJD MP from Odisha who passed away recently?

1.Harshavardhan

2.Ananth Kumar

3.Ladu Kishore Swain

4.Mukhtar Abbas Naqvi

Ans: 3 – Ladu Kishore Swain

3.Who is going to be awarded with the lifetime achievement Award for the year 2018 by the Ernest & Young?

1.Mukesh Ambani

2.Azim Premji

3.Narayana Murthy

4.Ratan Tata

Ans: 2 – Azim Premji

4.Who is awarded with the 2017 Sangeeta Natak Academi Award in the field of Carnatic Vocal Music?

1.Ashit Desai

2.Deepika Reddy

3.M.S.Sheela

4.Shobha Koser

Ans: 3 – M.S.Sheela

5.Which state government has formed a panel to review the welfare schemes for the tribals?

1.Maharashtra

2.Chattisgarh

3.Madhya Pradesh

4.Jharkhand

Ans: 1 – Maharashtra

6.Who is appointed as the General Manager of the Integral Coach Factory?

1.Ankita Das

2.Sanjay Mishra

3.Rajeev Chaudary

4.Rahul Jain

Ans: 4 – Rahul Jain

7.Which institute implements the Pravasi Kaushal Vikas Yojana?

1.Indian Skill Institute

2.Indian Institute of Skill Development

3.National Skill Development Corporation

4.Skill Development Centre of India

Ans: 3 – National Skill Development Corporation

8.According to the Finance ministry, what is the predicted export growth rate for the year 2018-19?

  1. 7.4%

2. 7.2%

3. 7.1%

4. 7.3%

Ans: 4 –  7.3%

9.Who is the ambassador for the Darwaza Bandh Campaign started in 2017?

1.Amitabh Bachan

2.Amir Khan

3.Salman Khan

4.Akshay Kumar

Ans: 1 – Amitabh Bachan

10.Who is the Monaco prince who has visited India recently?

1.Charline

2.Albert – II

3.Carolene

4.Stephanie

Ans: 2 – Albert – II

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here