Current Affairs 5th, 6th & 7th January 2019 Today Quiz

0
313
Current Affairs 5th, 6th & 7th January 2019 Today Quiz
Current Affairs 5th, 6th & 7th January 2019 Today Quiz

Current Affairs 5th, 6th & 7th January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 5th, 6th & 7th January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 5th, 6th & 7th January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which state has topped the Ease Of Doing Business Index by Asian Competitiveness Institute recently?

1.Meghalaya

2.Uttar Pradesh

3.Madhya Pradesh

4.Andhra Pradesh

Ans: 4 – Andhra Pradesh

2.Which day is observed as the World Braille Day as declared by the United Nations?

1.January 2

2.January 3

3.January 4

4.January 1

Ans: 3 – January 4

3.Who is appointed as the new Chief Justice of Pakistan?

1.Mian Rehman

2.Mian Saqib Nasir

3.Abdul Rashid

4.Asif Khosa

Ans: 4 – Asif Khosa

4.Who became the first female amputee to scale the highest mountain peak of Antarctica, Mt.Vinson?

1.Bachendri Pal

2.Arunima Sinha

3.Santosh Yadav

4.Melissa Arnot

Ans: 2 – Arunima Sinha

5.What is the name of the cyclonic storm for which IMD has given guidelines to the Andaman Islanders?

1.Gaja

2.Pethai

3.Titli

4.Pabuk

Ans: 4 – Pabuk

6.Who is the first Fugitive Economic Offender to be named under the Fugitive Economic Offenders Act, 2018?

1.Mehul Choski

2.Nirav Modi

3.Vijay Mallya

4.Lalit Modi

Ans: 3 – Vijay Mallya

7.Which are the three Regional Rural Banks that has been merged by the Government recently?

1.Punjab Rural Bank, Malwa Rural Bank, Sutlej Rural Bank

2.Punjab Rural Bank, Malwa Rural Bank, Assam Grameen Vikas Bank

3.Punjab Rural Bank, Sutlej Rural Bank, Assam Grameen Vikas Bank

4.Assam Grameen Vikas Bank, Andhra Pradesh Grameen Vikas Bank, Arunachal Pradesh Rural Bank

Ans: 1 – Punjab Rural Bank, Malwa Rural Bank, Sutlej Rural Bank

8.Who among the following has won the 2018 Hopman Cup?

1.Roger Federer, Martina Hingis

2.Roger Federer, Belinda Bencic

3.Rafel Nadal, Serena Williams

4.Rafel Nadal, Venus Williams

Ans: 2 – Roger Federer, Belinda Bencic

9.What is the name of the scheme under which the zero interest loans upto 3 lakhs for Self Help Groups was announced by the Odisha CM?

1.Mission GyanShakti

2.Mission Shakti

3.Mission Shrama

4.Mission Raksha

Ans: 2 – Mission Shakti

10.Who is the US Chief Of Staff of Department Of Defence who has resigned recently?

1.John Dalton

2.Kevin Sveeney

3.Mike Kreiger

4.Mike Pompeo

Ans: 2 – Kevin Sveeney

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here