Current Affairs 4th April 2019 Today Quiz

0
330
Current Affairs 4th April 2019 Today Quiz
Current Affairs 4th April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of  4th April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 4th April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.What is the name of the longest suspension bridge built on Indus river recently by the Indian Armed Forces?

1.Novice bridge

2.Maina bridge

3.Maitri bridge

4.Neer bridge

Ans: 3 – Maitri bridge

2.Who became the first Indian to enter into the list of World Top-10 Squash Male players?

1.Saurav Ghoshal

2.Saurabh Chaudhary

3.Harinder Pal Sandhu

4.Ramit Tandon

Ans: 1 – Saurav Ghoshal

3.What is the new imperial era of Japan starting from May 1st, 2019?

1.Heisei

2.Reiwa

3.Akhihito

4.Michiko

Ans: 2 – Reiwa

4.What is the 2019 year GDP growth rate predicted for India by the Asian Development Bank?

  1. 7.1%

2. 7.7%

3. 7.5%

4. 7.2%

Ans:  4 – 7.2%

5.Which country has approved the sale of anti-submarine & anti-surface 24 MH-60R Seahawk choppers to India ?

  1. USA

2. France

3. Russia

4. Japan

Ans: 1 – USA

6.Where did the bilateral maritime exercise between India & Australia “AUSINDEX-19” commence?

1.Perth

2.Sydney

3.Chennai

4.Visakhapatnam

Ans: 4 – Visakhapatnam

7.Which circular of RBI regarding insolvency proceedings was quashed recently by the supreme court?

1.February 12 circular

2.March 12 circular

3.May 12 circular

4.October 12 circular

Ans: 1 – February 12 circular

8.According to the recent report by Goldman Sachs, What is the cost of Brexit for Britian?

  1. 1.5% of its GDP

2. 3.5% of its GDP

3. 2.5% of its GDP

4. 4.5% of its GDP

Ans: 3 – 2.5% of its GDP

9.From which Loksabha constituency of Kerala is the Congress President Rahul Gandhi going to contest?

1.Alappuzha

2.Chalakudy

3.Idukki

4.Wayanad

Ans: 4 – Wayanad

10.Which country has brought in new laws that allows death stoning for adultery and homosexuality recently?

1.Brunei

2.Cambodia

3.Malaysia

4.Indonesia

Ans: 1 – Brunei

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here