Current Affairs 3rd January 2019 Today Quiz

0
644
Current Affairs 3rd January 2019 Today Quiz
Current Affairs 3rd January 2019 Today Quiz

Current Affairs 3rd January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 3rd January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 3rd January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.When was the Assam Accord signed for which a high level committee is approved by the cabinet for the implementation of clause 6 of Assam Accord?

1.15 August, 1975

2.15 August, 1985

3.15 August, 1995

4. 15 August, 1965

Ans: 2 – 15 August, 1985

2.Which programme was launched by the ISRO to engage students in the activities of space science?

1.Shakti

2.Space Mission

3.Samwad

4.Shani

Ans: 3 – Samwad

3.100% households of 25 states were electrified under PM Saubhagya Yojana.What are the remaining states that should be electrified by March 2019?

1.Assam, Meghalaya, Rajasthan, Chattisgarh

2.Arunachal Pradesh, Meghalaya, Rajasthan, Chattisgarh

3.Assam, Mizoram, Rajasthan, Chattisgarh

4.Assam, Meghalaya, Rajasthan, MadhyaPradesh

Ans: 1 – Assam, Meghalaya, Rajasthan, Chattisgarh

4.With which country has India signed a MoU for cooperation in the area of cybersecurity recently?

1.Mauritius

2.Norway

3.Morocco

4.Monaco

Ans: 3 – Morocco

5.Which among the following countries has recently banned single-use plastic in supermarkets?

1.Japan

2.China

3.North Korea

4.South Korea

Ans: 4 – South Korea

6.Who was nominated as the Executive Chairman of NALSA?

1.Justice Indu Malhotra

2.Justice Madan Lokur

3.Justice Gopal Subramaniam

4.Justice A.K.Sikri

Ans: 4 – Justice A.K.Sikri

7.Who are the sportspersons who has received France’s “Legion Of Honour” recently?

1.Russia Volleyball team

2.French Volleyball team

3.Croatia football team

4.French football team

Ans: 4 – French football team

8.Who among the following has took oath as the 42nd president of Brazil recently?

1.Fernando Haddad

2.Dilma Rousseff

3.Michel Temer

4.Jair Bolsonaro

Ans: 4 – Jair Bolsonaro

9.Who is appointed as the Acting chairman of Life Insurance Corporation?

1.Sanjay Mishra

2.V.K.Sharma

3.D.K.Mehrotra

4.Hemant Bhargava

Ans: 4 – Hemant Bhargava

10.Where is the 2019 Indian Science Congress going to be inaugurated?

1.Chandigarh

2.Jalandhar

3.Jabalpur

4.Bhuneswar

Ans: 2 – Jalandhar

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here