Current Affairs 1st & 2nd January 2019 Today Quiz

0
1108
Current Affairs 1st & 2nd January 2019 Today Quiz
Current Affairs 1st & 2nd January 2019 Today Quiz

Current Affairs 1st & 2nd January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 1st & 2nd January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of  1st & 2nd January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who became the International highest wicket taker for the year 2018?

1.Kuldeep Yadav

2.Jasprit Bumrah

3.Kagiso Rabada

4.mohammed shami

Ans: 2 – Jasprit Bumrah

2.Who among the following has won the straight 3rd term as the Bangladesh Prime Minister?

1.Obaidul Quaider

2.Sheikh Muzibur Rehman

3.Khaleda Zia

4.Sheikh Hasina

Ans: 4 – Sheikh Hasina

3.Which countries has quit UNESCO claiming bias in the operations of UNESCO?

1.Israel

2.USA

3.UK

4.Both ! & 2

Ans: 4 – Both ! & 2

4.Who is appointed as the new Chief Information Commissioner?

1.Deepak Sandhu

2.Sudhir Bhargava

3.R.K.Mathur

4.Sushma Singh

Ans: 2 – Sudhir Bhargava

5.Which European country has introduced GAFA tax, taxing global technology firms?

1.UK

2.France

3.Germany

4.Ireland

Ans: 2 – France

6.Who is awarded with “Women’s Cricketer Of The Year” by the International Cricket Council recently?

1.Jhulan Goswami

2.Mithali Raj

3.Harman Preet Kaur

4.Smriti Mandhana

Ans: 4 – Smriti Mandhana

7.Which spacecraft of NASA has recorded the farthest fly-by ever?

1.Juno

2.orion

3.Cassini

4.New Horizons

Ans: 4 – New Horizons

8.Who is appointed as the Acting Chief Justice of Andhra Pradesh High Court?

1.Justice Madan B.Lokur

2.Justice C.Praveen Kumar

3.Justice Radhakrishnan

4.Justice Indu Malhotra

Ans: 2 – Justice C.Praveen Kumar

9.Who was the head of Arpanet and the Internet pioneer who died recently?

1.Robert E.Kahn

2.Paul Baran

3.Lawrence Roberts

4.Donald Davies

Ans: 3 – Lawrence Roberts

10.The government has extended the Credit Linked Subsidy Scheme for Middle Income Group till ____

1.March 31, 2024

2.March 31, 2022

3.March 31, 2021

4.March 31, 2020

Ans: 4 – March 31, 2020

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here