Current Affairs 30th January 2019 Today Quiz

0
396
Current Affairs 30th January 2019 Today Quiz
Current Affairs 30th January 2019 Today Quiz

Current Affairs 30th January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 30th January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 30th January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is the former central defence minister during Kargil war who passed away recently?

1.Yaswant Sinha

2.A.K.Antony

3.Jaswant Singh

4.George Fernandes

Ans: 4 – George Fernandes

2.Where is the 2019 World Economic Forum annual meeting held?

1.Copenhagen

2.Oslo

3.Davos

4.Stockholm

Ans: 3 – Davos

3.Which state got the Best State Tableau Award at the 2019 republic day parade?

1.Manipur

2.Himachal Pradesh

3.Jammu & Kashmir

4.Tripura

Ans: 4 – Tripura

4.GST on Haj is reduced from ___ to ____

  1. 26% to 5%

2. 18% to 5%

3. 12% to 5%

4. 18% to 0%

Ans: 2 – 18% to 5%

5.According to World Steel Association Report, which country replaced Japan to become second largest steel producer?

1.India

2.China

3.USA

4.Germany

Ans: 1 – India

6.Which country has bagged the Award of Excellence for “Best in Show” in NewYork Times Travel Show 2019?

1.Hongkong

2.Singapore

3.India

4.Japan

Ans: 3 – India

7.Which cricketer has been banned from bowling in International cricket by ICC recently?

1.Jasprit Bumrah

2.Ambati Rayudu

3.Mohammad Shami

4.Irfan Pathan

Ans: 2 – Ambati Rayudu

8.With which body has the Ministry of Statistics and Programme Implementation signed an agreement for enhancing the statistical system of the country?

1.Center for Global Development

2.Centre for Policy Research

3.Confederation Of Indian Industry

4.National Council For Applied Economic Research

Ans: 4 – National Council For Applied Economic Research

9.Which airport has retained its top position as the World’s Busiest Airport for the fifth consecutive time?

1.Dubai International Airport

2.Singapore International Airport

3.London’s Heathrow Airport

4.Mumbai International Airport

Ans: 1 – Dubai International Airport

10.India has signed an agreement with Organisation For Economic Cooperation And Development for its participation in _____ test.

1.Programme for Indian Student Assessment

2.Plan for International Student Agreement

3.Programme for International Student Accreditation

4.Programme for International Student Assessment

Ans: 4 – Programme for International Student Assessment

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here