Current Affairs 30th, 31st March & 1st April 2019 Today Quiz

0
409
Current Affairs 30th, 31st March & 1st April 2019 Today Quiz
Current Affairs 30th, 31st March & 1st April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 30th, 31st March & 1st April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 30th, 31st March & 1st April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which country has won the Azlan Shah Hockey tournament 2019?

1.Japan

2.India

3.South Korea

4.Thailand

Ans: 3 – South Korea

2.Which bank has became the 3rd largest bank in the country after its merger with Dena bank & Vijaya bank?

1.Indian Overseas Bank

2.Bank of Baroda

3.Allahabad Bank

4.United Bank of India

Ans: 2 – Bank of Baroda

3.Who is the Switzerland based NRI who has received the Pravasi Bharatiya Samman Award 2019 recently in the field of science?

1.Nihal Singh Agar

2.Amit Waikar

3.Rajendra Kumar Joshi

4.Ramesh Chotai

Ans: 3 – Rajendra Kumar Joshi

4.Who has won the 2019 Badminton India Open Men’s Singles title?

1.Viktor Axelsen

2.Kidambi Srikanth

3.Sai Praneeth

4.Chen Long

Ans: 1 – Viktor Axelsen

5.Which constituency in India is going to vote through ballot papers instead of EVMs for 2019 Loksabha polls?

1.Mehdipatnam

2.Warangal

3.Nalgonda

4.Nizamabad

Ans: 4 – Nizamabad

6.Which day is celebrated as the Rajasthan Day comemmorating the state’s formation?

1.March 31

2.March 30

3.March 26

4.March 24

Ans: 2 – March 30

7.Which corporation has become the India’s 2nd largest state-owned finance entity after its acquisition of Rural Electrification Corporation?

1.Industrial Finance Corporation of India Ltd

2.State Bank of India

3.Power Finance Corporation Ltd

4.Railways Finance Corporation of India Ltd

Ans: 3 – Power Finance Corporation Ltd

8.What is the interest rate for the Small Savings Scheme “National Savings Certificate”?

  1. 8%

2. 7.7%

3. 8.5%

4. 8.7%

Ans: 1 – 8%

9.Who is elected the first female president of Slovakia?

1.Kolinda Kitarovic

2.Michelle Bachelet

3.Zuzana Caputova

4.Cristina Kirchner

Ans: 3 – Zuzana Caputova

10.Which social media platform has banned “White Nationalism” & “White Separatism” on its platform?

1.Facebook

2.Whatsapp

3.Twitter

4.Linkedin

Ans: 1 – Facebook

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here