Current Affairs 2nd to 4th February 2019 Today Quiz

0
399
Current Affairs 2nd to 4th February 2019 Today Quiz
Current Affairs 2nd to 4th February 2019 Today Quiz

Current Affairs 2nd to 4th February 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 2nd to 4th February 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 2nd to 4th February 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is appointed as the new CBI Director recently?

1.Alok Verma

2.M.Nageswara Rao

3.Rishi Kumar Shukla

4.Rakesh Asthana

Ans: 3 – Rishi Kumar Shukla

2.Under Pradhan Mantri Krishi Samman Nidhi, how much amount will be provided annually to the farmers in three installments?  

1.Rs.5000

2.Rs.6000

3.Rs.4000

4.Rs.7000

Ans: 2 – Rs.6000

3.Who has topped the latest ICC ODI batswomen rankings?

1.Smriti Mandhana

2.Harman Preet Kaur

3.Mithali Raj

4.Veda Krishnan

Ans: 1 – Smriti Mandhana

4.What is the defence budget for 2019-20?

1.Rs.15 lakh crore

2.Rs.25 lakh crore

3.Rs.35 lakh crore

4.Rs.45 lakh crore

Ans: 3 – Rs.35 lakh crore

5.Which animal is declared as the state aquatic animal of the Punjab recently?

1.Indus River Dolphin

2.Blue Whale

3.Gangetic Dolphin

4.Zebrafish

Ans: 1 – Indus River Dolphin

6.What is the theme of the World Wetlands Day 2019 observed on February 2nd?

1.Wetlands in Daily life

2.Wetlands Importance

3.Climate change

4.Wetlands and Climate change

Ans: 4 – Wetlands and Climate change

7.Which among the following banks are allowed to exit from the Prompt Corrective Action Framework of RBI?

1.Oriental Bank Of Commerce

2.Bank of India

3.Bank of Maharshtra

4.All of the above

Ans: 4 – All of the above

8.Where is the Nation’s 22nd AIIMS going to be setup?

1.Punjab

2.Haryana

3.Madhya Pradesh

4.Maharashtra

Ans: 2 – Haryana

9.Which country has beaten Japan to win the 2019 AFC Asian Football Cup title?

1.Qatar

2.Oman

3.UAE

4.Saudi Arabia

Ans: 1 – Qatar

10.Which author has won the 2019 Victorian Prize for Literature in Australia recently?

1.Anna Burns

2.Behrouz Boochani

3.Michael Ondaatje

4.Stephen King

Ans: 2 – Behrouz Boochani

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here