Current Affairs 2nd April 2019 Today Quiz

0
547
Current Affairs 2nd April 2019 Today Quiz
Current Affairs 2nd April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 2nd April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 2nd April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which Indian Defence Intelligence Satellite has been launched by the ISRO’s PSLV C-45 recently?

1.EMISAT

2.INSAT

3.EDUSAT

4.GSAT

Ans: 1 – EMISAT

2.Who has won the 2019 Tennis Miami Open Men’s Singles title?

1.Rafel Nadal

2.Roger Federer

3.Novak Djokovic

4.Alexander Zeverev

Ans: 2 – Roger Federer

3.Who is appointed as the new CEO of International Cricket Council?

1.Shashank Manohar

2.Dave Richardson

3.Manu Sawhney

4.Indra Sawhney

Ans: 3 – Manu Sawhney

4.Which day is observed as Odisha Diwas or Utkal Diwas?

1.September 1st

2.May 1st

3.March 1st

4.April 1st

Ans: 4 – April 1st

5.In which country did Tesla commence the Asia’s largest energy storage system?

1.China

2.Japan

3.South Korea

4.Singapore

Ans: 2 – Japan

6.Which Indian shipbuilder became the first one to build and deliver 100 warships? 

1.Goa Shipyard Limited

2.Mazagon Dock Shipbuilders Limited

3.Garden Reach Ship Builders and Engineers Ltd

4. Cochin Shipyard Limited

Ans: 3 – Garden Reach Ship Builders and Engineers Ltd

7.What is the theme of 2019 Earth Hour?

1.Earth & Climate Change

2.Connect To Earth

3.Earth & Environment

4.Earth’s Climate

Ans: 2 – Connect To Earth

8.Who has won the 2019 Badminton India Open Women’s Singles title?

  1. P.V.Sindhu

2. Ratchanok Intanon

3. He Bingjiao

4. Saina Nehwal

Ans: 2 – Ratchanok Intanon

9.Which high court has barred stating caste in its proceedings?

  1. Punjab & Haryana high court

2. Delhi high court

3. Calcutta high court

4. Bombay high court

Ans: 1 – Punjab & Haryana high court

10.Which country’s cricket team has retained the ICC Test Championship for the third time?

1.Australia

2.India

3.New zealand

4.England

Ans: 2 – India

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here