Current Affairs 2nd, 3rd & 4th March 2019 Today Quiz

0
272
Current Affairs 2nd, 3rd & 4th March 2019 Today Quiz
Current Affairs 2nd, 3rd & 4th March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 2nd, 3rd & 4th March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 2nd, 3rd & 4th March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Between which countries is the joint military exercise “Sampriti 2019” going to be held?

1.India, Bangladesh

2.India, Bhutan

3.India, Afghanistan

4.India, China

Ans: 1 – India, Bangladesh

2.Who is the head of the panel formed by the RBI to examine the issue of offshore rupee markets?

1.Rangarajan

2.Usha Thorat

3.Urjit Patel

4.Bimal Jalan

Ans: 2 – Usha Thorat

3.Where was the 79th Indian History Congress held recently?

1.Nagpur

2.Pune

3.Bhopal

4.Mumbai

Ans: 3 – Bhopal

4.With which bank has India signed a loan agreement of USD 455 Million for the implementation of Andhra Pradesh rural roads Projects?

1.Asian Infrastructure & Investment Bank

2.Asian Development Bank

3.World Bank

4.International Monetary Fund

Ans: 1 – Asian Infrastructure & Investment Bank

5.What is the symbol for the World Zero Discrimination Day observed on 1st March?

1.Parrot

2.Sparrow

3.Dragonfly

4.Butterfly

Ans: 4 – Butterfly

6.According to Moody’s, What is the GDP growth rate of India predicted for the year 2019-20?

  1. 7.5%

2. 7.3%

3. 7.1%

4. 7.5%

Ans: 2 – 7.3%

7.Where is the Centre for Disability Sports going to be setup?

1.Shimla

2.Chennai

3.Gwalior

4.New Delhi

Ans: 3 – Gwalior

8.Which insurance company has been conferred with the “Non-life Insurer of the year Award 2019” by ASSOCHAM?

1.ICICI Lombard General Insurance

2.New India Insurance

3.Bajaj Allianz General Insurance

4.Bharti Axa General Insurance

Ans: 4 – Bharti Axa General Insurance

9.Where is the 7th Regional Comprehensive Economic Partnership Intersessional Ministerial Meeting held?

1.Vietnam

2.Laos

3.Cambodia

4.Brunei

Ans: 3 – Cambodia

10.Who was the four time Academy Award winning Music composer who passed away recently?

1.Andre Previn

2.Eric Salzman

3.Peter Seabourne

4.Milko Kelemen

Ans: 1 – Andre Previn

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here