Current Affairs 28th March 2019 Today Quiz

0
284
Current Affairs 28th March 2019 Today Quiz
Current Affairs 28th March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 28th March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 28th March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which satellite was shot down down by the Anti-Satellite system of India recently?

1.Geosynchronous Orbit satellite

2.Middle Earth Orbit satellite

3.Low Earth Orbit satellite

4.Geostationary Orbit satellite

Ans: 3 – Low Earth Orbit satellite

2.Which bank was slapped with a fine of Rs.2 crore by RBI for violating SWIFT norms?

1.Punjab National Bank

2.State Bank of India

3.Andhra Bank

4.Allahabad Bank

Ans: 1 – Punjab National Bank

3.According to the Multi dimensional Poverty Index 2018, which state has the highest poverty levels in 2015-16?

1.Jharkhand

2.Madhya Pradesh

3.Uttar Pradesh

4.Bihar

Ans: 4 – Bihar

4.Who has been recently conferred with the highest honour of Croatia, “Grand Order of King Tomislav”?

1.Ram Nath Kovind

2.Narendra Modi

3.Sushma Swaraj

4.Arun Jaitley

Ans: 1 – Ram Nath Kovind

5.Where is the World’s largest e-waste recycling unit inaugurated?

1.Jakarta

2.Dubai

3.Singapore

4.Tokyo

Ans: 2 – Dubai

6.With which country has India signed an agreement for cooperation in the field of Youth Affairs?

1.Nepal

2.Indonesia

3.South Korea

4.Morocco

Ans: 4 – Morocco

7.Which government has approved a proposal to open Sharadha Peeth Corridor for Indian pilgrims?

1.Tibet

2.Bhutan

3.Pakistan

4.Nepal

Ans: 3 – Pakistan

8.What is the name of State owned consortium that has recently acquired an oil block in Abu Dhabhi?

1.Urja Bharat Pte Ltd

2.Hindustan Petroleum

3.Oil and Natural Gas Corporation

4.Essar Energy

Ans: 1 – Urja Bharat Pte Ltd

9.Which social media platform has launched India specific tools “Candidate Connect” & “Share You Voted” regarding elections?

1.Twitter

2.Facebook

3.Instagram

4.Whatsapp

Ans: 2 – Facebook

10.Where is the fifth highest mountain in the world, Mount Makalu located?

1.On the border between Nepal & Bhutan

2.On the border between Argentina & Chile

3.On the border between Nepal & India

4.On the border between Nepal & Tibet

Ans: 4 – On the border between Nepal & Tibet

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here