Current Affairs 28th December 2018 Today Quiz

2
455
Current Affairs Today Quiz 28th December 2018
Current Affairs Today Quiz 28th December 2018

Current Affairs 28th December 2018:

Take today’s Quiz of current affairs of 28th December 2018 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 28th December 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which district topped the second delta rankings released by Niti Aayog under Aspirational Districts programme?

1.Virudhunagar

2.Siddharthnagar

3.Kupwara

4.Jamui

Ans: 1 – Virudhunagar

2.At which bank branches are the Electoral bonds going to be sold from 1st Jan to 10th Jan 2019?

1.Union Bank of India

2.Bank Of Baroda

3.Indian Overseas Bank

4.State Bank Of India

Ans: 4 – State Bank Of India

3.Which among the following bills has been passed by the Loksabha recently?

1.Muslim Women(Protection Of Rights On Religion) Bill

2.Muslim Women(Protection Of Rights On Marriage) Bill

3.National Council Of Teacher Education Bill

4.Hindu Women(Protection Of Rights On Marriage) Bill

Ans: 2 – Muslim Women(Protection Of Rights On Marriage) Bill

4.Where was the National Children’s Science Congress 2018 inaugurated?

1.Madhya Pradesh

2.Andhra Pradesh

3.Odisha

4.Tamil Nadu

Ans: 3 – Odisha

5.Where was the Dwijing festival celebrated on the bank of Aye river annually?

1.Manipur

2.Meghalaya

3.Odisha

4.Assam

Ans: 4 – Assam

6.Who is awarded with 2018 Champions Of Change Award by Vice President Venkaiah Naidu?

1.N Biren Singh

2.Conrad Sangma

3.Nephio Rio

4.Pema Khandu

Ans: 1 – N Biren Singh

7.What is the revised Minimum Support Price for the honey, a minor forest produce?

1.Rs.139/Kg

2.Rs.150/Kg

3.Rs.134/Kg

4.Rs.125/Kg

Ans: 2 – Rs.150/Kg

8.Which country recently approved the permit for the export of Medical Marijuana?

1.Myanmar

2.Norway

3.Palestine

4.Israel

Ans: 4 – Israel

9.Who was appointed as the new Indian Men’s Boxing Chief Coach?

1.Vikas Krishnan

2.CA Kuttappa

3.Vijender Singh

4.Rama Krishnan

Ans: 2 – CA Kuttappa

10.Who is the head of the committee formed recently to review the Economic Capital Framework of RBI?

1.Shakti Kantha Das

2.Vikas Patel

3.Raghuram Rajan

4.Bimal Jalan

Ans: 4 – Bimal Jalan

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here