Current Affairs 27th March 2019 Today Quiz

0
257
Current Affairs 27th March 2019 Today Quiz
Current Affairs 27th March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 27th March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 27th March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which Indian Naval Ship is going to participate in the LIMA-2019, a maritime and aerospace exhibition in Malaysia?

  1. INS Kadmatt

2. INS Kavaratti

3.INS Arihant

4.INS Vuhan

Ans: 1 – INS Kadmatt

2.Which space launch vehicle of ISRO boarded with 29 satellites including EMISAT is going to be launched on 1st April, 2019?

  1. PSLV – C42

2. PSLV – C43

3. PSLV – C40

4. PSLV – C45

Ans: 4 – PSLV – C45

3.Which country has topped the World Economic Forum’s Global Energy Transition Index 2019?

1.Netherlands

2.Sweden

3.Norway

4.Switzerland

Ans: 2 – Sweden

4.Where is the India & Australia Joint Naval Exercise “AUSINDEX 2019” going to be held?

1.Krishnapatnam

2.Kochi

3.Visakhapatnam

4.Mumbai

Ans: 3 – Visakhapatnam

5.Where was the Indian Navy’s Nuclear, Biological & Chemical Training Facility inaugurated?

  1. INS Shivaji, Maharashtra

2. INS Vajrabahu, Maharashtra

3.INS Vajrakosh, Maharashtra

4. INS Kadambi, Maharashtra

Ans: 1 – INS Shivaji, Maharashtra

6.The term “Mankading” is associated with which game?

1.Hockey

2.Football

3.Cricket

4.Volleyball

Ans: 3 – Cricket

7.Which space telescope has captured the birth of the giant storms on Neptune that was analysed recently?

1.Kepler space telescope

2.James Webb space telescope

3.Spitzer space telescope

4.Hubble space telescope

Ans: 4 – Hubble space telescope

8.According to the new Drugs and Clinical Trials Rules, 2019 in how many days should an application relating to drugs manufactured in India be disposed of?

  1. 90 days

2. 30 days

3. 60 days

4. 120 days

Ans: 2 – 30 days

9.During which war was the Golan Heights captured from Syria by Israel?

1.1947 Mideast war

2.1997 Mideast war

3.1987 Mideast war

4.1967 Mideast war

Ans: 4 – 1967 Mideast war

10.In which stadium is the India Open 2019 being held?

1.Maneka Gandhi Indoor Stadium

2.Rajeev Gandhi Indoor Stadium

3.Indira Gandhi Indoor Stadium

4.Jawaharlal Nehru Indoor Stadium

Ans: 3 – Indira Gandhi Indoor Stadium

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here