Current Affairs 26th March 2019 Today Quiz

0
278
Current Affairs 26th March 2019 Today Quiz
Current Affairs 26th March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 26th March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 26th March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is the chairman of Jet Airways who has stepped down from the post recently?

1.Manish Mitra

2.Naresh Goyal

3.Piyush Goyal

4.Anant Subrahmaniyan

Ans: 2 – Naresh Goyal

2.What is the position of India in the 2019 World Economic Forum’s Global Transition Index?

  1. 73

2. 80

3. 68

4. 76

Ans: 4 – 76

3.Which country is the host of Sultan Azlan Shah Hockey tournament 2019?

1.Malaysia

2.Singapore

3.Vietnam

4.Laos

Ans: 1 – Malaysia

4.Who among the following is awarded with the Templeton Prize 2019?

1.Billy Graham

2.Abdullah II

3.Marcelo Gleiser

4.Jonathan Sacks

Ans: 3 – Marcelo Gleiser

5.Which subject is newly added to the CBSE Curriculum for the academic year 2019-20?

1.Yoga

2.Artificial Intelligence

3.Early Childhood Care education

4.All of the above

Ans: 4 – All of the above

6.Who is placed in the top position in the Asian Rich list 2019, a compilation of wealthiest Asians in Britian?

1.Lakshmi Mittal & Aditya Mittal

2.Hinduja Family

3.Lord Swaraj Paul

4. Joginder Sanger & Girish Sanger

Ans: 2 – Hinduja Family

7.Which day is observed as the World Meteorological Day commemorating the establishment of World Meteorological Organisation?

1.March 25

2.March 28

3.March 20

4.March 23

Ans: 4 – March 23

8.Who is the Kenyan citizen who has won the Global Teacher Prize 2019?

1.Peter Tabichi

2.Daisy Mertens

3.Andrew Moffat

4.Hidekazu Shoto

Ans: 1 – Peter Tabichi

9.National Day of Pakistan is celebrated on March 23rd in recognition of the passage of Lahore resolution in the year _____.

1.1946

2.1943

3.1940

4.1938

Ans: 3 – 1940

10.Which helicopters have been recently inducted into the Indian Air Force in Chandigarh?

1.Chinook CH47 helicopters

2.Dassault Mirage 2000

3.Mikoyan MiG-29

4.Sukhoi Su-30MKI

Ans: 1 – Chinook CH47 helicopters

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here