Current Affairs 24th & 25th February 2019 Today Quiz

0
266
Current Affairs 24th & 25th February 2019 Today Quiz
Current Affairs 24th & 25th February 2019 Today Quiz

Current Affairs 24th & 25th February 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 24th & 25th February 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 24th & 25th February 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which picture has won the best picture award at Oscars 2019?

1.A star is born

2.Roma

3.Green Book

4.Bohemian rhapsody

Ans: 3 – Green Book

2.In which country is the year long state of emergency imposed recently?

1.Malaysia

2.Sudan

3.Ethiopia

4.South Sudan

Ans: 2 – Sudan

3.Which state government has launched the scheme named “Kushi” for the menstrual hygiene of adolescent girls?

1.Odisha

2.Chattisgarh

3.Madhya Pradesh

4.Jharkhand

Ans: 1 – Odisha

4.From when is the merger of Dena Bank, Vijaya Bank & Bank of Baroda going to be effective?

1.March, 2019

2.July, 2019

3.April, 2019

4.August, 2019

Ans: 3 – April, 2019

5.Where is the World Business Summit 2019 taking place?

1.Mumbai

2.New Delhi

3.Chennai

4.Hyderabad

Ans: 2 – New Delhi

6.Who is appointed as the first Ombudsman of BCCI?

1.Justice N.V.Ramana

2.Justice Arjan Kumar Sikri

3.Justice D.K.Jain

4.Justice Indu Malhotra

Ans: 3 – Justice D.K.Jain

7.Which company emerged as the “Global Top Employer” by the Top Employer Institute for the fourth year in row?

1.Infosys

2.Tata Consultancy Services

3.Reliance Industries Limited

4.Mahindra & Mahindra

Ans: 2 – Tata Consultancy Services

8.Who became the first Indian woman to be awarded with the “Global Future Of Nature” award?

1.Vandana Shiva

2.Divya Karnad

3.Sunita Narain

4. Sugatha Kumari

Ans: 2 – Divya Karnad

9.Who has inaugurated the Waste to Wonder Park in New Delhi?

1.Narendra Modi

2.Rajnath Singh

3.Maneka Gandhi

4.Nirmala Sitharaman

Ans: 2 – Rajnath Singh

10.Who is the crown prince of Saudi Arabia who has visited India recently?

1.Mohammed Bin Salman

2.Ibrahim Salman

3.Mohammed Chisti

4.Imran Khan

Ans: 1 – Mohammed Bin Salman

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here