Current Affairs 23rd January 2019 Today Quiz

0
384
Current Affairs 23rd January 2019 Today Quiz
Current Affairs 23rd January 2019 Today Quiz

Current Affairs 23rd January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 23rd January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 23rd January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.On which river is the first inter-state bridge inaugurated in Jammu & Kashmir by Nitin Gadkari?

1.Sutlej

2.Chenab

3.Jhelum

4.Ravi

Ans: 4 – Ravi

2.Which committee’s report on SEZ policy is recently submitted to the government?

1.Arun Jaitley

2.Bimal Jalan

3.Subramanian

4.Baba Kalyani

Ans: 4 – Baba Kalyani

3.Which state has announced the “Pakke Hornbill” festival as the state festival recently?

1.Maharashtra

2.Madhya Pradesh

3.Arunachal Pradesh

4.Manipur

Ans: 3 – Arunachal Pradesh

4.Who has become the first player to be awarded with three ICC Awards – ICC Cricketer of the year, ICC ODI Player of the year, ICC Test Player of the year for 2018?

1.Virat Kohli

2.Jasprit Bumrah

3.Kagiso Rabada

4.Glenn Maxwell

Ans: 1 – Virat Kohli

5.Who is the Indian cricketer who is awarded with the ” ICC Emerging Player Of The Year ” for 2018?

1.Jasprit Bumrah

2.Rishabh Pant

3.Manish Pandey

4.Mohammad Shami

Ans: 2 – Rishabh Pant

6.Which port is the only Indian port to be listed in the World’s top 30 Container ports?

1.Chennai Port

2.Paradip Port

3.Kandla Port

4.Jawaharlal Nehru Port

Ans: 4 – Jawaharlal Nehru Port

7.In which state is the small woodbrown butterfly species rediscovered recently?

1.Sikkim

2.Himachal Pradesh

3.Manipur

4.Meghalaya

Ans: 1 – Sikkim

8.What is the rank of India in the Global Talent Competitiveness Index 2019?

  1. 50

2. 60

3. 70

4. 80

Ans: 4 – 80

9.Where was the Indian Steel Exhibition & Conference 2019 inaugurated?

1.Hyderabad

2.Mumbai

3.New Delhi

4.Chennai

Ans: 2 – Mumbai

10.Which country is going to host the “Bhojpuri Mahotsav” 2019?

1.Mauritius

2.Maldives

3.Sri Lanka

4.Thailand

Ans: 1 – Mauritius

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here