Current Affairs 23rd April 2019 Today Quiz

0
287
Current Affairs 23rd April 2019 Today Quiz
Current Affairs 23rd April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 23rd April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 23rd April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which country has topped the 2019 World Press Freedom Index released by the International NGO “Reporters without borders”?

1.Norway

2.Denmark

3.Netherlands

4.Sweden

Ans: 1 – Norway

2.Which university has been awarded with the 2019 National Intellectual Property Award?

1.Cochin Agricultural University

2.Tamilnadu Agricultural University

3.Kerala Agricultural University

4.Anand Agricultural University

Ans: 3 – Kerala Agricultural University

3.Which IT services company has signed an agreement with the Department of Posts to improve the mail delivery services?

1.Tata Consultancy Services

2.Google

3.Facebook

4.Tech Mahindra

Ans: 1 – Tata Consultancy Services

4.Which country’s parliament has recently ammended its constitution to increase the presidential term from 4 to 6 years?

1.Morocco

2.Mali

3.Egypt

4.Burundi

Ans: 3 – Egypt

5.”Hope Probe” project, a space mission to Mars is related to which country?

1.Lebanon

2.Qatar

3.Saudi Arabia

4.UAE

Ans: 4 – UAE

6.Where is the 2019 Asian Boxing Championship going to be conducted?

1.Malaysia

2.Thailand

3.China

4.Japan

Ans: 2 – Thailand

7.Who was the famous Bengali folk singer passed away recently?

1.Amar Paul

2.Parikhit Bala

3.Raichand Boral

4.Purna Das Baul

Ans: 1 – Amar Paul

8.Which special police commissioner has won the 2019 Pandit Govind Ballabh Pant award?

1.Revanth kumar

2.Sunil Kumar Gautam

3.Sri Ram

4.Badrinath verma

Ans: 2 – Sunil Kumar Gautam

9.Where was the Asian Tea Alliance comprising 5 countries tea associations  launched?

1.China

2.Indonesia

3.Malaysia

4.Laos

Ans: 1 – China

10.What is the rank of India in the “Global Startup ecosystem” index released by the Startup blink?

  1. 19

2. 17

3. 27

4. 14

Ans: 2 – 17

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here